Otac povrijeđenog srednjoškolca: Očekujemo da će ova današnja odluka biti brzo ukinuta, a prestupnik vraćen tamo gdje mu je mjesto

0

Protest protiv nasilja u Baru je završen. Veliki broj građanki i građana se okupio da iskaže nezadovoljstvo nakon što je A.K. (17), osumnjičeni za napad na osamnaestogodišnjeg Darisa Mujića pušten iz pritvora nakon devet dana, iako je dječaka ranio nožem i nanio mu povrede opasne po život.

„Mi kao porodica, zgoženi smo odlukom sudije koji je, i pored toga što je naš Daris i dalje vezan za krevet na Odjeljenju intezivne njege u Kliničkom centru, odlučio da da priliku osobi koja je pokušala da ga liši života da se brani sa slobode”, saopštili su iz porodice Mujić.

U skladu sa zakonom, organizovaće svake sedmice proteste dok nadležni ne reaguju.

„Očekujemo da će ova današnja odluka biti brzo ukinuta, a prestupnik vraćen tamo gdje mu je mjesto”, kazao je otac porvijeđenog srednjoškolca, Ceno Mujić.

Ceno Mujić, Foto: STANDARD

Kako javlja reporterka Standarda, neke od poruka građanki i građana su ,,Vratite nam stid i sram”, ,,Nećemo zakone koji štite maloljetnike”, ,,Bezbjednost djece je odgovornost svih”, ,,Čekamo li Ribnikar”, ,,Sva su naša djeca Daris”, ,,Goro CRNA, reaguj”.

Foto: STANDARD
Foto: STANDARD

Podjećamo, dječak je umalo izgubio život, nakon što je bio žrtva vršnjačkog nasilja i to u dvorištu škole – barske Gimnazije „Niko Rolović“. Osamnaestogodišnjak je imao povrede grudnog koša, dijafragme i slezine. Nož je probio zid grudnog koša i ušao u trbuh.

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici osumnjičenom za ubistvo u pokušaju 9.oktobra odredio je pritvor do 30 dana, na predlog Višeg državnog tužilaštva. Međutim, A.K. je već juče pušten da se brani sa slobode.

Izvor (naslovna fotografija):STANDARD

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].