RTCG o odluci Višeg suda: Ne proizvodi nikakvu pravno dejstvo

0
Boris Raonić

Povodom medijskih navoda o navodnom novom nezakonitom imenovanju generalnog direktora RTCG Borisa Raonića, obavještavamo javnost da se radi o postupku i presudi koja više ne proizvodi nikakvo pravno dejstvo, istakli su u menedžmentu javnog medijskog servisa.

“Naime, Sud je poništio raniju Odluku broj 01-3576 od 01.06.2023 godine kojom je Boris Raonić imenovan za generalnog direktora. Pošto je u međuvremenu Raonić podnio ostavku na mjesto generalnog direktora, ova odluka Suda ne proizvodi pravno dejstvo i nije na snazi još od jula 2024. godine kada je Savjet RTCG imenovao v.d. generalnog direktora RTCG. Nakon toga je po novom Zakonu o javnom medijskom servisu ponovo raspisan konkurs na kojem je izabran Boris Raonić za generalnog direktora”, navode u saopštenju.

Dodaju da su pojedini mediji danas krajnje neprofesionalno plasirali inforamciju u kojoj sugerišu javnosti da se “nova presuda” odnosi na posljednje imenovanje Raonića, iako i oni sami tek u zadnjoj rečenici to negiraju.

Pobjeda

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].