Predsjednik Milatović danas raspisuje izbore u Podgorici

0
Podgorica   Foto: Skyphotos

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović trebalo bi danas da raspiše vanredne lokalne izbore u Podgorici. 

On je, po zakonu, u obavezi da to uradi jer su odbornici skratili juče mandat Skupštini Glavnog grada i vratila mandat građanima. Od 32 odbornika za skraćenje mandata glasao je 31 odbornik.

Zakonski rok za održavanje izbora je od 60 do 100 dana, što znači da bi Podgoričani na birališta morali izaći u periodu od 29. septembra do 27. oktobra.

Vlasti u Glavnom gradu dospjela je u krizu u martu, nakon raskola u PES-u, kad je tu partiju napustilo pet odbornika bliskih predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću koji su zatim oformili Pokret za Podgoricu. Nakon više neuspješnih dogovora unutar vladajuće većine, odlučeno je da se kriza vlasti okonča novim izborima, prvim vanrednim nakon 22 godine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].