Na sahrani Irineja u Beogradu Krivokapić, Mandić, Knežević, Šćekić, Milačič koji je bio bez maske

0
Irinej

Patrijarh SPC Irinej sahranjen je u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru. Govore nad odrom održali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Srpstvo je stavljao iznad svega, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić opraštajući se od patrijarha Irineja. “Predao je dušu samo sa jednom željom, da njegov Hram, negov san nikada ne porušimo”, kazao je on. On je patrijarha Irineja uporedio sa gromadom stijene, te naveo da se pamti po raskošnošću koju je ostavio iza sebe.

Pored srpskih, u Hramu Svetog Save na Vračaru u Beogradu na sahrani patrijarha Irineja, nalaze se i crnogorski političari-mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, presjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, predsjednik SO Berane Novica Obradović, Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore.

Mandić
Knežević
FOTO: Opština Berane
Novica Obradović

Patrijarh Irinej preminuo je u petak, a sahranjen danas u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru.

Sveti Arhijerejski Sinod obavijestio je ranije sveštenstvo, monaštvo i vjernike da se tokom molitvenog ispraćaja patrijarha Irineja u Hramu Svetog Save striktno pridržavaju mjera, koje su zbog teške epidemiološke situacije u zemlji propisali nadležni državni organi.

Međutim, i dok ogromna većina građana na sahrani patrijarha Irineja nosi masku i pokušava da koliko toliko održi distancu, Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini, sudeći prema fotografijama koje su zabilježene ovog jutra, ne želi da stavi masku.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].