Protest ugostitelja: Nema efekta samo nas da zatvore

1
protest ugostitelja (foto: CdM)

Uz držanje distance i maske, Udruženja ugostitelja iz Podgorice, Budve, Ulcinja i Cetinja protestovali su danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici, ističući da zatvaranje ugostiteljskih objekata koje je najavljeno u ponoć zbog pogoršanja epidemiološke situacije i naglog skoka zaraženih koronavirusom, nema efekta.

FOTO: CDM

Protest na Trgu nezavisnosti počeo je aplauzom za medicinske radnika, koji su, kako je rekao Nikola Buzdovan, predstavnik ugostitelja Crne Gore, mukotrpno bore protiv koronavirusa.

“Ugostitelji poštuju mjere. Mi smo najmanje posla zadali zdravstvu. Nema razloga da samo nas zatvore”, kazao je Buzdovan.

FOTO: CDM
FOTO: CDM

Podsjeća da su zbog pogoršanja epidemiološke situacije na kratko bili zatvoreni ugostiteljski objekti u Budvi, ali da to nije spriječilo građane da na kafu odu u Tivat.

“Pa se zaraza širila”, ukazao je Buzdovan.

Oni će, kako su poručili sa protesta, podržati zatvaranje svih uslužnih djelatnosti na 14 dana.

“Ali ne samo zatvaranja ugostiteljskih objekata jer tako nećemo suzbiti koronu. Nema efekta zatvarati samo ugostitelje. Konačnu odluku donijećemo nakon sjednice NKT-a”, navodi Buzdovan.

Hamid Gorana iz Udruženja ugostitelja Ulcinj ističe da oni poštuju mjere.

“Šta da radimo?! Otvorili nas u ponedjeljak, a u petak nas zatvaraju. Veliki su to problemi.. Donijećemo zajedničku odluku”, kazao je Gorana.

Tonči Francesković iz Tivta poručio je da se mora pronaći adekvatno rješenje jer kriza tek slijedi.

IJZ najavio je da će škole i ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju od ponoći biti zatvoreni, a ta mjera trajaće najmanje 14 dana.

FOTO: CDM

Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nijesu krivci za novonastalu situaciju, već su poštovanjem mjera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID-19.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].