Korona haos na tlu Evrope: Bukti region Zapadnog Balkana

0

Broj zaraženih koronavirusom iz dana u dan obara sve rekorde kako u Evropi, tako i u ostatku svijeta.

Od jutros alarmantni podaci stižu iz Njemačke, Bugarske i Slovenije, a stručnjaci iz Hrvatske tvrde da su brojevi toliko veliki da ne mogu da stignu da obrade rezultate.

Rusija bilježi najviše preminulih u danu.

Zemlje poput Belgije, Irske i Velsa uvele su zaključavanje, dok je vanredno stanje u Španiji i Italiji, a Česima je uveden policijski čas.

Bjelorusija: Svakodnevni porast broja novozaraženih

U posljednja 24 sata u Bjelorusiji je evidentirano 936 novih slučajeva Covida-19, za 34 više nego prethodnog dana, pa ukupan broj do sada potvrđenih slučajeva iznosi 95.545.

Ministarstvo zdravstva Bjelorusije je saopštilo da se u zemlji do sada oporavilo ukupno 84.690 pacijenta, kao i da je ukupan broj smrtnih slučajeva 969,javio je TAS.

Rumuni zabilježili najveći broj novozaraženih od početka epidemije

U Rumuniji je u posljednja 24 sata od koronavirusa oboljelo još 5.343 osoba, dok je preminulo 107 osoba, objavljeno je danas na zvaničnom vladinom sajtu.

Rekord i u Austriji

U Austriji je, u posljednja 24 sata zabilježen novi rekord broja novozaraženih, koji je dostigao 3.394.

U Iranu rekordan broj mrtvih

U Iranu je danas prijavljeno 415 smrtnih slučajeva od koronavirusa, najviše u jednom danu od početka pandemije.

Slika Italije: Protesti i redovi kola hitne pomoći

Više od 22.000 novozaraženih koronavirusom i 221 smrtni slučaj u jednom danu, oštrije mjere ograničenja, protesti u gradovima, ali i redovi kola hitne pomoći koje, kao u Rimu, u koloni čekaju satima da se osobodi bolnički krevet da bi bolesnika mogli da smjeste i krenu po drugog, to je današnja Italija po navodima medija.

U Poljskoj najveći broj smrtnih i novih slučajeva korone

U Poljskoj je u posljednja 24 sata registrovan najveći broj novih, ali i smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa u jednom danu, odnosno 18.820 novozaraženih i 236 preminulih.

Na bolničkom liječenju trenutno je 13.931 pacijent, od kojih 1.150 koristi vještačku ventilaciju, saopštilo je ministarstvo zdravlja, prenosi Rojters.

Ukupan broj zaraženih prešao je 299.000, a umrlo je 4.849 ljudi.

Belgija ponovo sa trocifrenim brojem smrtnih ishoda

Broj premiulih od posljedica Covid-19 u Belgiji prešao je 11 hiljada, a broj smrti na dnevnom nivou ove nedjelje postao je trocrifren.

Prosječno se u zemlji u prethodnih nedjelju dana svakog dana inficiralo 14 hiljada ljudi.

U nacionalnom Institutu za javno zdravlje “Sijensano” navode da je od početka pandemije u Belgiji od koronavirusa zaraženo 347.289, a preminulo 11 038 ljudi.

Slovačka: Još 2.887 novozaraženih

U Slovačkoj je u posljednja 24 sata registrovano 2.887 novih slučajeva koronavirusa, a preminulo je osam osoba.

Od početka epidemije zaraženo je nešto manje od 50.000 ljudi, a dosad je umrlo 184 pacijenata, navodi Nacionalni zdravstveni centar za informacije, prenosi TASR.

Trenutno je hospitalizovan 1.231 pacijent, a na intenzivnoj njezi se nalazi 89 osoba.

Mađarska: 2.300 novozaraženih, 43 osobe preminule

U Mađarskoj je u posljednja 24 sata potvrđen 2.291 novi slučaj koronavirusa, a preminule su 43 osobe, objavljeno je na zvaničnom sajtu za praćenje epidemije.

U toj zemlji trenutno je aktivno 47.257 slučajeva.

U bolnicama je 3.166 pacijenata od kojih su 263 na respiratoru, prenosi MTI.

Od početka epidemije u Mađarskoj su zabilježena 65.933 slučaja koronavirusa, a preminulo je 1.578 osoba.

Najviše preminulih u Rusiji u jednom danu

U Rusjii je u posljednja 24 sata potvrđen rekordan broj preminulih od koronavirusa, 346, saopštio je krizni štab te zemlje.

Bugarska: Drugi dan zaredom rekordan broj novozaraženih

U Bugarskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 2.569 novih slučajeva koronavirusa, što je drugi dan zaredom da ta zemlja beleži rekordan broj novozaraženih.

Od danas policijski čas u Češkoj

U Češkoj danas stupa na snagu policijski čas od 21 do pet sati ujutru, u okviru pooštravanja mjera zbog širenja koronavirusa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].