Lijepo vrijeme pogoduje završetku započetih investicija u Kotoru

6

Ovih dana u toku je zamjena dotrajalih trotoara od otvorenog bazena u Kotoru prema uzbrdici i od tržnog centra Kamelija, na osnovu Programa rada i strateškog plana Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za ovu godinu.

 

Zbog bezbijednosti pješaka mijenja se i postojeća ograda kvalitetnijom u dijelu Zlatnih njiva uz saobraćajnicu.

Uporedo se rade i novi trotoar preko puta Doma zdravlja, gdje je asfaltran dio ulice a osim toga radiće se i saniranje trotoara prema  supermarketu „Aroma“ u Dobroti.

Ono što predstavlja dugogodišnji problem je Njegoševa ulica, kojom pješaci jedva prolaze.

Trotoara gotovo nema, na mnogim mjestima su rupe i od vode podlokan teren. Pored glavne pošte u blizini kružnog toka su svakodnevno nepropisno parkirana vozila, što ukupno otežava saobraćaj, a posebno prolaz pješacima, majkama sa kolicima i djeci, biciklistima itd.

Ova ulica zaslužuje kompletnu i detaljnu restauraciju, ali i ulica Iva Brkanovića koja iz Njegoševe vodi pored Opšte bolnice prema zatvorenom bazenu.

Za uređenje ove dvije ulice, Direkcija je uradila projekat, završena je prva i očekuje se završetak druge revizije, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor Direkcije za uređenje i izgrdanju Kotora.

„Imali smo u planu da ovaj mjesec krenemo u uređenje Njegoševe ulice, a da bi se projekat završio neophodne su sve prethodne radnje, programi rada, odluke, revizije i naravno obeznjeđenje sredstava. Svi preduslovi su obezbijeđeni da se ova ulica do stanice policije na Peluzici uredi, i to ne samo trotoari već i njeno jezgro i javna rasvjeta“, rekao je Mrdak.

Direkcija je minulog vikenda asfaltirala ulice u Novom naselju u Škaljarima, u Stolivu i na Svetom Stasiju, a uskoro će se asfaltirati i jedna ulica u Lastvi Grbaljskoj.

Mrdak je podsjetio i na uređenje dječijih igrališta u kotorskoj opštini, uz podatak da je Direkcija uradila 12 igrališta u toku je njihovo postavljanje u Perastu, u naselju Sveta Vrača, u Orahovcu, na Trojici, Mulu i u Grblju.

Ukupno na području kotorske opštine sada imamo 20 dječijih igrališta i teretanu u prirodi.

I ovih dana, koristeći lijepo vrijeme se radi na mnogim projektima, od Žukovice do Krivošija i to po pitanju betoniranja puteva i produžetaka javne rasvjete.

Kada je riječ o novoj i atraktivnoj šetnoj stazi od citadele do ljetne pozornice ona se održava redovno.

U  saradnji sa Komunalnim preduzećem se redovno čisti, instaliran je sistem za navodnjavanje zelenih površina i rastinja, a pri kraju je i projekat uređenja i spajanja šetnice u jedinstvenu cjelinu od Gurdića prema glavnim gradskim vratima.

Na Gurdiću se završava restauracija tzv. tajnih vrata i ulazi se u projekat sanacije urušenih djelova gradskih zidina, kazao je Mrdak.

6 KOMENTARI

  1. …A IMA LI U TIM- “PUTUJUĆIM-..(PUTUJ IGUMANE..DEDEJIĆKOG PIONIRSKOG ODREDA))…”INVESTICIJAMA”- I “SLOVA O POČETKU RADOVA NA “PODHODNIKKU” OD PJACE KOTORSKE DO AUTOBUSKOG KOLODVORA?..ČIME BI SE “SPRIJEČILE GLUPOSTI-OSTATKA NA ZDRAVLJE-MINULE VLASTI”-DA KUĆANICE NE IDU PUNIH BORASA NA PODHODNIK KOD LUČKE..I PREO OBALE OD RIVE-NASE NA AUTOBUSNI KOLODVOR-ZA BUS-OVE NA PRAVCU ŠKALJARA-ODNOSNO VERIGA…?

    P.S…ZNA LI SE OĆE LI BITI “SVEČANOSTI-(POLAZEĆI OD STRUKTURE NEOVLASTI)-U POVODU OSLOBOĐENJA GRADA OD “PASANOG RVOG BATALJUNA UDARNIH JEDINICA NA KONAVLE I DUBROVNIK(1991)”-ILI ĆE BITI SAMO PROTOKOLRNE SVEČANOSTI..U POVODU DOLASKA NA VLAST-1945 PAARTIZANA..I USPUT PROSLAVA U POVODU DOLASKA NA VLAST(2O2O)DRUGOG MJEŠOVITOG BATALJUNA-UDARNIH JEDINICA-NA KONAVLE I DUBROVNIK-1991…I DALJE…DO ULASKA U NATO?

  2. Konačno je došo covijek na čelo Direkcije koji živi u Kotoru i zna koji su nedostaci grada. Dok smo imali ljude ranije iz Grblja i Tivta koji uopšte nisu marili za centralni dio grada St,Grad, Dobrota i Skaljari. Bravo.

  3. Svaka čast ovoliko se nije uradilo u poslednjih 10 godina. Rekonstrukcija Njegoševe ulice je konačno došla na red. Ja bih apelovao da se uredi i dio od kafića Bahus do Policije, da se uklone velike oplate brodova i fino uredi dio uz obalu. Dok čekamo Nauticko Turistički Centar da makar imamo dje sjesti uz more i uživati u najlepšem pogledu na zaliv.

  4. Neka se radi.
    Pa ko god.
    Lijepo od ove vlasti da nastavlja i kad su izgubuli.
    To o njima govori.
    Karakterno i naravno za svoj grad i njegove građane.
    Novi,pazite sto i kako radite.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].