Crna Gora prva u regionu po broju oboljelih i hospitalizovanih

0
Marija Božović
Institut za javno zdravlje (IJZ) poručio je građanima da u susret sezonskom virusu gripa, te njegovom sudaranju s koronavirusom, nema mjesta panici, već da je neophodno poštovanje propisanih mjera.

“U suštini ne moramo da brinemo i da se plašimo, dovoljno je samo da se pridržavamo opštih preventivnih mjera, a to su nošenje maski svuda i uvijek, zatim distanca od metar i po i redovno pranje ruku”, rekla je za TVCG dr Marija Božović iz IJZ.

Ona je istakla i da se u odnosu na region Crna Gora po broju oboljelih i hospitalizovanih nalazi na prvom mjestu.

Najavila je i da bi vakcine protiv sezonskog gripa u Montefarm trebalo da stignu sjutra.

Podsjećamo, laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ) su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 691 uzorka na novi koronavirus i registrovali 177 novopozitivnih slučajeva infekcije.

Prijavljena su i tri smrtna ishoda, saopštio je IJZ.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].