Evropski zdravstveni kapaciteti pred limitom

0

Sve veći broj slučajeva koronavirusa u Evropi uskoro bi mogao dovesti mnoge bolnice do kraja njihovih mogućnosti, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

 

Prošle nedjelje, naime, broj prijavljenih slučajeva korona virusa u Evropi bio je gotovo tri puta veći od onog na vrhuncu pandemije u prvom talasu u martu, rekao je u petak direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus na konferenciji za novinare u Ženevi, dodajući da je istovremeno broj umrlih daleko ispod nivoa iz marta, prenosi AP.

On je, međutim, upozorio da se broj hospitalizacija povećava i da u mnogim gradovima prijavljuju da će kroz nekoliko nedjelja popuniti kapacitete na intenzivnoj njezi.

Tedros je naglasio taj trend brine SZO, jer će sezona gripa na sjevernoj polulopti takođe povećati potrebu za bolničkim krevetima.

Rekao je i da bi zemlje trebalo da prihvate jedinstveni pristup kovidu i gripu, s obzirom da se obje bolesti mogu pobijediti istom strategijom – distancom, čistim rukama, maskama i dobro provjetrenim prostorima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].