Policija dobila uređaj za provjeru dokumenata

0

 

Savezno ministarstvo za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke doniralo je Upravi policije Crne Gore, uređaj za provjeru dokumenata sa dodatnom opremom, ukupne vrijednosti od 51.246 eura.

“U Forenzičkom centru je potpisan protokol o primopredaji donacije, koja će biti korištena za ispitivanje rukopisa i dokumenata u ovom centru, što će biti od velikog značaja za Sektor granične policije, ali i ukupno za Upravu policije”, kažu iz policije.

Navode da imajući u vidu da Sektor granične policije samostalno ne sprovodi istrage, u dogovoru sa donatorom, planirano je da se navedeni uređaj prerasporedi unutar Uprave policije, Forenzičkom centru u Danilovgradu, gdje bi našao svoju punu primjenu kada je riječ o falsifikovanim dokumentima.

“Na taj način ova laboratorija će dostići nivo najsavremenijih laboratorija za ispitivanje rukopisa i dokumenata u svijetu, a što će doprinijeti većoj bezbjednosti granice”, zaključuju u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].