U Hrvatskoj 117 novooboljelih i troje umrlih; u BiH preminulo devet osoba, 99 novozaraženih; u Srbiji preminula jedna osoba, 36 novozaraženih; u S.Makedoniji šest smrtnih slučajeva i 37 zaraženih

0

 

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 117 novooboljelih od koronavirusa, dok su tri osobe umrle, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Trenutno je aktivnih slučajeva zaraze 2.614, od kojih je 307 osoba na bolničkom liječenju i 19 na respiratorima.

Od 25. februara kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno je zabilježeno 12.081 osoba oboljelih od koronavirusa.

Do danas se oporavilo 9.266, a umrla je 201 osoba.

U samoizolaciji se nalazi 8.819 osoba. Ukupno su testirane 193.153 osobe, od čega 1.793 u posljednja 24 sata.

*

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata, prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, registrovano 99 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 562 uzorka, od kojih je 61 pozitivan na koronavirus.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 9.695 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 43 pacijenta. Trenutno je aktivno 3.490 slučajeva pozitivnih na koronu.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je sedam novih smrtnih ishoda.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 527 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 38 osoba.

Dvije osobe su preminule.

*

Prema posljednjim informacijama u Srbiji je zaraženo još 36 osoba, a testirano je 6.198 u poslednja 24 sata.

U istom periodu preminulo je jedna osoba.

Na repsiratoru se nalazi 33 pacijenta.

*

U Sjevernoj Makedoniji umrlo je još šest osoba od koronavirusa i registrovano je 37 novih slučajeva te zaraze, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].