Nove palme duž šetališta u Dobroti i u Risnu

3
duž šetališta u dobroti 16 novih palmi otpornih na surlaša

Zoran Mrdak

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora ovih dana intenzivirala je aktivnosti na uređenju zelenih površina duž kotorske opštine, sa posebnim akcentom na sadnju novih palmi nakon njihovog pogroma od surlaša.

Posebno su stradale palme duž risanske rive koja je njihovim neminovnim uklanjanjem izgubila od svoje ljepote i autentičnosti.

Nove palme u Risnu

Stoga se sa sadnjom novih počelo upravo u Risnu gdje je zasađeno 30 novih plami takozvanih vašingtonki, koje su otporne na surlaš štetočine, čija je  visina sedam metara i to pet stablo i dva metra su  krošnje, objašnjava za Skala radio Zoran Mrdak, direktor Direkcije.

Ovih dana palme se sade i u Dobroti, pa je preko puta Fakulteta za pomorstvo zasađeno njih 16, a radi se uporedo i vađenje palminog korjena na čijem mjestu će biti zasađeno još nekih osam novih.

U toku su pripremni radovi za ozelenjavanje i sađanje palmi na potezu Muo-Prčanj–Stoliv, a prema Programu rada Direkcije radi se i na ozelenjavanju i održavanju i onih zelenih površina koje su u nadležnosti Morskog dobra, sa kojim će se ,kako je kazao Mrdak,  oplemeniti na jedan kvalitetan način.

Sa projektantima, Direkcija je uradila podlogu za projekat uređenja gradskog parka i parka preko puta Suda.

Takođe je počelo i asfalitiranje ulica koje je zbog lošeg vremena ovih dana obustavljeno i nastavlja se na potezu kroz naselje Pržice.

Završeno je asfaltiranje ulica u Lastvi Grbaljskoj i Sutvari, kao i ulica pored kuće Ratka Vukšića.

Nastavlja se asfalitiranje u gradskom jezgru, a po projektu za ovu godinu, pored rekonstrukcije dvije ulice “Iva Brkanovića” kroz Rakite i “Njegoševe”, kreće asfaltiranje ulice na Tabačini, a potom i prema Risnu i Krivošijama, najavio je Mrdak.

3 KOMENTARI

  1. Dobro ide sa palmama i Risan pocinje liciti na turisticko mjesto. Ali Dom kulture ostaje ruglo koje se mora bar zamaskirati prije pocetka sezone.
    Moj predlog je da opstina ne kupuje rusevine Jugopetrola. Ta 2 – 3 miliona eura iz kase najbolje bi bilo investirati u preuredjenje doma kulture u Risnu i preuredjenje pogona bivse Rivijere.
    Kada se spomenuti objekti urede dio neka koristi administracija vodovoda i kanalizacije i ostale sluzbe koje placaju najam poslovnog prostora.
    Na taj nacin bile bi sredjene dvije najgore rusevine u opstini i ustedjelo bi se na najmovima prostora.
    Ako se kupe nekretnine Jugopetrola dobiti cemo cetiri neuredjene rusevine i praznu kasu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].