Zoran Mrdak: Ne dopisujmo se preko Skala radija nego sarađujmo

1
okamenjene vreće cimenta u Perastu

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Nakon informacije Skala radija i fotografija koje nam je proslijedio naš slušalac Mato iz Parasta na kojima se jasno vidi da okamenjene vreće cimenta pored kontejnera niko danima ne sklanja iz Perasta, pozvali smo Zorana Mrdaka, direktora Komunalnog preduzeća Kotor.

Da nije Skala radija mi ne bi znali za ovaj problem, kazao je Mrdak i dodao da je neophodna komunikacija mjesnih zajednica i građana sa Komunalnim preduzećem, jer njihovi ljudi ne mogu na razuđenom i širokom prostoru u svakom trenutku da djeluju.

“Đe mi ne vidimo, ukažite, međusobna saradnja je veoma važna”, kazao je Mrdak.

Mrdak je informisan od zaduženih za čistoću da je ovaj otpad uklonjen, potencirakući činjenicu da komunalci ne mogu očistiti koliko nesavjesni prljaju ne poštujući zakonske odredbe.

“Poseban problem je kabasti materijal poput okamenjenog cementa u vrećama pored kontejnera. Nema toga čega nema i to na brojnim mjestima, počev od starog grada pa do Kostanjce, zalivom, i drugim dijelom, do Lastve Grbaljske. Treba sve to dospjeti i isfinansirati posao oko prikupljanja svega što se baca u kontejnere i pored njih”, rekao je Mrdak.

“Džabe je objavljen raspored sakupljanja kabastog matarijala po reonima kad to niko ne poštuje. U uređenim, civilizovanim zemljama se poštuju uredbe, a i kod nas je protivzakonito odlaganje kabastog otpada đe mu mjesto nije”, kazao je on.

Na naše pitanje koliko čistača radi u Perastu, Mrdak je odgovorio da ih je u sezoni na potezu od Perasta i  Risna do Kostanjice tri do čestiri uz pojačanu mehanizaciju, ali da bez saradnje sa mjesnim zajednicaam i građanima nema pravog rezultata.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].