Zoran Maraš: Zakon moraju svi poštovati bez izuzetaka

3
Zoran Maraš

Zoran Maraš

Turistička inspekcija je zabranila ulazak autobusima turističkih agencija Kotor Open Tour i Montenegro Shorex-a u Luci Kotor zato što ne posjeduju odgovarajuća dokumenta, kazao je za Skala radio Zoran Maraš, glavni  inspektor Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone.

Gužvi u luci više nema i mnogo je bolja situacija, a uklonjeni su i neki kontejneri koji su ometali ulaz.

Organizovanje izleta i naplata se obavlja u turističkim agencijama, a ne nikako u Luci Kotor, kako je bio slučaj sa pomenutim turističkim agencijama.

Zbog toga je turistički inspektor donio rješenje o zabrani ovog posla u samoj luci, objašnjava Maraš.

Na naše pitanje kako je regulisan ulazak ostalih autobusa koji prihvataju turiste sa brodova i odvoze ih prema ostalim  destinacijama, Maraš je odgovorio da oni na osnovu valjanih dokumenata, ugovora i na osnovu spiska putnika imaju pravo ući.

Maraša smo pitali da li je u njihovoj nadležnosti i mogu li oni nešto preduzeti da se riješi veliki problem parkiranja turističkih autobusa i gužvi na Benovu.

On je rekao da ovaj problem nije u nadležnosti Turističke inspekcije već lokalne saobraćajne inspekcije i saobraćajne policije.

Maraš će, kako je kazao, posredovati i odmah obavijestiti komandira saobraćajne policije u Kotoru, kako bi se riješila ova problematika.

3 KOMENTARI

  1. kao i u svemu, dok se dogovore ko je nadlezan, ode sezona. kakve su samo klupe na rivi, u cijem su one djelokrugu posla, zasto crkotine smrde iz ono malo kanti za smece na rivi (ispod brodova). Kako je moguce da je ministar turizma negdje izjavio da su primorski gradovi spremno za sezonu, pa turisti nemaju gdje da sjednu kad dodju, grad je u mraku, pola sijalica ne radi… Niste u stanju da se u pripremi sezone dogovorite ko ce biti nadlezan za sto, a ne da brzo rijesite neku situaciju.

  2. On je rekao da ovaj problem nije u nadležnosti Turističke inspekcije već lokalne saobraćajne inspekcije i saobraćajne policije.
    ______________

    i tako vec godinama…ping-pong

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].