Životinje iz kotorskog azila putovaće za Njemačku

1
Iz kotorskog azila

Ljilja Radunović

Ljilja Radunović

Eko centar “Delfin”, u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Kotor i veterinrskom ambulantom gospođe Maje Firle (rođene Đurović, porijekomm iz Kotora, koja živi u Njemačkoj), od 20. septembra u azilu za napuštene životinje u Kavču sprovešće trodnevnu akciju njihovog vakcinisanja, sterilizacije i liječenja.

Akciju je upravo inicirala gospođa Firle, koja je veterinarka, i sa svojim saradnicima, jednim veterinarom i dva asistenta dolazi iz Njemačke  i donose značajnu količinu ljekova koje poklanjaju azilu.

Njihov rad je bez nadoknade i predstavlja doprinos unaprjeđenju stanja u azilu za napuštene životinje u Kotoru, kazala je za Skala radio Ljilja Radunović, predsjednica Eko centra “Delfin”.

Ovo je tek početak saradnje sa Eko centrom “Delfin” koja će se nastaviti, a sve životinje koje prođu medicinski tretman dobiće odgovarajuće sertifikate.

Gospođa Firle namjerava i da nakon ovog dijela posla pokrene veliku akciju usvajanja životinja iz kotorskog azila od strane zainteresovanih lica iz Njemačke kojih već sada dovoljno ima, ali se zbog transporta životinja mora obezbijediti njihovo uredno zdravstveno stanje, objašnjava Radunovićeva.

Osim njihovog angažovanja na poboljšanju zdravstvenog stanja životinja u azilu, stručna ekipa iz Njemačke će odraditi i obuku mladih volontera u azilu voljnih da pomognu, ali nemaju dovoljno stručnosti i znanja, kazala je Radunovićeva.

1 KOMENTAR

  1. Za svaku pohvalu. Samo da ne vide gosti iz Njemačke naš odnos prema jadnim i nezaštićenim životinjama. Zato ih ne vozite kod bolnice i po naseljima a ima ih i gradskim ulicama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].