Živopisna i skupa kotorska pijaca

19
kotorska pijaca

anketa – sa kotorske pijace

anketa – sa kotorske pijace

Živa je i koloritom bogata atmosfera ovih avgustovskih dana na kotorskoj pijaci koju neminovno, osim mještana i gostiju, posjećuju brojni turisti sa velikih kruzera.

Jedna od najljepših, ali i najskupljih pijaca u regionu miriše na prve, rane jesenje plodova, pa se grožđe može naći za euro do dva, smokve su 2 ipo i 3 eura.

Lubenice ili dinje, kako ih u Boku zovu, su euro, a breskve jedan ipo po kilogramu.

Pamidora košta euro ipo, cijena tikvica je jedan, balancana 2 eura.

Kilogram njeguškog sira košta 9 eura.

Sitna riba, gavice, gavuni, na peškariji su dva eura, a za litar maslinovog ulja treba izdvojiti 10 eura, bilježi anketa Skala radija.

19 KOMENTARI

 1. Dokažimo muškim šovinistima da smo bolje. Treba da se borimo i sa raspravama i da imamo jednaka prava. Ovo je ponižavajuće da mi moramo da spremimo svaki put ručak. A ko su oni, pameti velike da i oni to ravnopravno ne urade. A ti Suljo stoj kod mame i ne ženi se no idi na paradu ponosa. Očigledno je da ti je tamo i mijesto.
  Ovo su majke krive da vaspitavaju sinove na ovakav način da razmišljaju.
  Moj sve radi i usisava i pere tanjire, zna ponešto i da skuva. Zašto da sjutra kad se oženi ne pomogne suprugi. Nijesmo mi druga klasa u odnosu na muški rod i to treba da se zna.

  • E, ova RADOJKA je kao stvorena za mene. Ne spominje muža da joj rabota, pa pretpostavljam da je prošetao, ne bi volio da mu se što loše dogodilo.
   Ja bi, ako može da mi pošalje svoj kontakt tel, e- mail da se družimo i makar vodimo konstruktivne razgovore, jer osjećam da smo srodne duše.
   Već sam zaljubljen, samo ako Ona pristane.
   Radojka, javi se ! Sve ću ti po kući činjet da ne maltretiraš više sina

  • Drage moje cakulone, vi bi da vam muzevi donose pineze doma i jos da vam kuvaju i sumpresaju a vi na kapucino u Dojmi. Lijepa vam je ravnopravnost.

 2. Jao meni jadnome, sad samo čekam da ove Danke po meni raspale,
  Nemaju muški šanse, kakva diskriminacija, ma koliki je jezik, Dankama a rafal od riči takav da preskaču slova kad od rabije kucaju.
  Ne bi volija da san u kožu njihovog jadnog muža danas. Moja Bepina nije bila puno pametna, ali je bila dobra. Što je ovo ljudi, ne smiješ njanci lipi obid poželit ako je pri toga nisi regalao……
  Neka mi eliminator iz Skale oprosti, pa neka me i ne objavi ako misli da grišim,
  Adio, idem drimat i zamišljat da igram buće

 3. Ajmo te žene Kotora sve u subotu na kafu a muyevi sa borsama na pjacu da vonjaju po peškariji Kakva diskriminacija. Pr.e ciodan tamo amo i ne znaju dalje no do nos obrisat. Nazdravlje žene kotorske

 4. Što je ovim ženama da poslije pjace idu da sjede i piju kafu i to skoro sve isto zbore. Biće to neka nova moda, što li. Krene jedna, sve za njom,
  Ima li koja da bude originalna, pa se sa svom veštom poslije pjace baci sa vrha luže u more i onda ide doma
  ,,To je to ”….. .Ma što ? Umislile da su tako dame, sve redom

 5. Obožavam subotu radi pijace moje najmilije u Kotoru a onda na kafu i to je meni ritual pravi.Gušt i to je to.

  • ako kupis ribu, pa pijes kafu i cakulas, dok dodjes doma imaces Ritual od smrada na ovo vrucine, a familja ce imat sto papit
   Ali, bacila si ocadu koga bi valjalo prigat pricom, pokazala si novu monturu i to je vazno, sto te stalo za objed, nije pjaca u tu svrhu

   • Postovani gospodine ZDRAVKO, živim u stari grad na Trg od oružja. Sve kad rano obavim na pjacu i ponesem doma, onda se vratim i s mirom popijem kapucino sa prijateljima a Vama treba sve objašnjavat i pojasnit u koju uru objedujemo doma i sta stavljamo od zacina u minestru i kad ćemo poć ležat iza objeda i ne znam ti još sto vise želite znat jer ste kuriozni više od stotinu ćakulona kotorskih !!! Da li bi trebalo i broj moga mobitela da Vam dam i kakvo mi je stanje urina i krvne slike??? I kad sam bila kod Damire da sredim noge i manikuru…

    • OSNOVNI NEDOSTATAK DANAS JE NEDOSTATAK DUHA.
     UZBUDJENE PERSONE NE ZNAJU STO JE SALA, UPRAVO ZBOG POMENUTOG NEDOSTATKA.
     JESU LI ISTA U ZIVOTU PROCITALE SEM ZUTE STAMPE?
     IZVINJAVAM SE RIJETKIMA.

    • Ma kad ideš kod pedikir i manikir i pripada te da živiš na Pjacu od sata.
     Bravo Danka, to su pokazatelji elite !

   • To su ti mirakuli Zdravko. Oli ne vidiš da ih je ovaj festival od mode skroz išempjao , pa na velike take idu pud pjace, našminkane, samo im lumbrelini fale. Biće umislile da svi baš u njih gledu.
    A gušt je, što ću ti zborit, kad fina ženska sparića lijep objed, pa popiješ po bokala dobrog vina. Ali vrime drugo, gledaju one SVOJ gušt, a ne gušt od onih doma.
    Učinim jedan đir, pa kad vidim da su im face ukočene od velike piture, a niđe ni senj od smija, ide ća pud doma i tako idu dani……..

    • stari nije mi jasno što odje komentarišeš i koji su ti ciljevi.
     Kao praviš se da si iz Splita, je li
     Ne kapiraš novo vrijeme to je tvoj problem

     • mozda “stari” ne kapira novo vrijeme … ma svakako se razumije u u guste nekih pasalih lijepih vremena … a pritom to nema veze s feminizmom i stavljanje zene u kantun … on prica o necem drugom …i prica saljivo 🙂 koloritno zabavno … Vi Radojka ne pricate vi bi da nekog “operete i cusnete u kantun” … to nije lijepo 🙂

 6. Niste mi rekli ima li na pjacu pipuna i koliko koštaju, a ne znam ni ima li li da se nađu praske i jesu li skupe ?

  Ja sam na peškariju svaki dan i cijelo ljeto nije bilo GAUNA, ko vas je to prešo u anketi, ne znam, Bude GAVICA po 3 eura i rijetko SARDUNA po 3-4 eura, što se sitne ribe tiće to je tako,.Toga anketara možete slobodno pustit da pravi anketu i lupeta đe drugo, za peškariju pitajte lićno, još ču vam dat malo ribe ako to jutro kad dođete bude bilo. pošto od kad je kruzera, ribe sve manje.

 7. Najljepsa pjaca na citavome svijetu. !!! Obisla sam ih mnoge ali ove kotorske nidje nema. Boje, mirisi, atmosfera i naravno ljudi…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].