Oprezno sa antibioticima

0
Dr Igor Bjeladinović, internista-endokrinolog

dr Igor Bjeladinovic

dr Igor Bjeladinović

Svjetski dan zdravlja 7. april je posvećen upotrebi i oprezu kada su u pitanju antibiotici pod sloganom “Ukoliko nema naše akcije danas, nema dobrog liječenja sjutra”.

Doktor Igor Bjeladinović iz kotorske Opšte bolnice, jedini endokrinolog na području Boke za Skala radio poručuje građanima da budu oprezni pri upotrebi antibiotika i poziva na ramišljanje da li je kako  kaže baš za svaku bolest potreban antibiotik ili sličan lijek ili se može malo pričekati i liječiti nekim običnijim ljekovima.

Dakle, od ljekara se danas traži da trezveno razmisle i primijene ljekove onda kada su potrebni, a od pacijenata da imaju vjeru u svoje doktore.

Ovaj dan bi mogli ocijeniti i kao dan povjerenja jednih u druge i kao dan kada razmišljamo o budućim generacijama čuvajući sadašnje bogatsvo da bi im ga prenijeli, kazao je doktor Bjeladinović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].