Zgrada za praktičnu nastavu projekat za 2014. kotorske Srednje Pomorske škole

0
Srednja pomorska škola Kotor

Veljko Botica

Veljko Botica

Pred kraj godine u kotorskoj Srednjoj pomorskoj školi se aktivnosti privode kraju i u ovom trenutku je nova grupa od 19 kandidata, nautičara završila prekvalifikaciju.

Pri kraju je i obuka dvije grupe brodomašinaca i nautičara od po 20 kandidata.

Pred  kraj januara, po riječima Veljka Botice, direktora Srednje pomorske škole za Skala radio, obuku će završiti još jedna nautička grupa od 20 kandidata zbog izuzetno velikog interesovanja koje vlada za  ovu vrstu obrazovanja.

“Pred nama je vrlo dinamična i razvojna godina u kojoj planiramo da ostvarimo niz investicija što sopstvenim finansiranjem što uz pomoć socijalnih partnera. U razvojnom smislu uradiće se programi za otvaranje više stručne škole, koja će pomorcima konačno omogućiti da se svrstaju u rang svih onih u svijetu, koji odavno imaju mogućnosti za takvim tipovima obrazovanja”, kazao je Botica.

Škola privodi kraju i opremanje zgrade u kojoj se nalazi pet novih učionica i građevinski radovi su u toku.

Za narednu godinu, Srednja pomorska škola očekuje nastavak saradnje sa Vladom Azerbejdžana i pokretanje projekta izgradnje zgrade za praktičnu nastavu u iznosu od milion eura.

Botica vjeruje da će ovaj posao biti završen tokom sljedeće godine, a nove simulatore za praktičnu nastavu ugradiće preduzeće “Tranzas” iz Rijeke koje je poslalo povoljnu ponudu, zaključio je Botica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].