Željko Brguljan: Priče sa Prčanja

4
Željko Brguljan

Priče sa Prčanja Željka Brguljana

Emisija posvećena novoj knjizi Željka Brguljana “Priče sa Prčanja”.

Emisiju uređuje i vodi Dubravka Jovanović

Stare ure na talasima Skala radija nedjeljom u 14 sati i 10 minuta

4 KOMENTARI

  1. A MENE ZANIMA-PRIJE NEGO MI SE “RASKIŠAJU SJEĆANJA” NA RODNI PRĆANJ-DALI ĆE ILI OĆE LI NOVI ŽUPNIK…KRENUTI U “AKCIJU” I UZ POMOĆ ZAVODA ZAZAŠTITU SPOMEIČKOG BLAGA-BOKE I CRNE GORE…VRATITI SJAJ PREDVORJU CRKVE SVETOGA NKOLE(OZIDANA-ZAVRŠENA 1735.godine) U CENTRU PRČANJA-NA PJENU OD MORA…KOJE JE OŠTETIO PREDHODNI SVEŠTENIK..”ZADOJEN LJUBAVLJU RODNE MU BiH”..PREDVORJE(PLOĆNIK SA PIZULIMA STARI -SUMALO 3OO GODINA).
    POLAZEĆI OD “KVALITETA SANACIJE”..POSEBNO PREDVORJA CKVE…NUDIM SVOJE USLUGE-“VODIĆA DA MAJSTORE-KLESARE INDŽINIJERE-PROVEDEM KROZ OVA SELA:VELJI I MALI ZALAZI(NJEGUŠI)..ZATIM GORNJI STOLIV I BOGDAŠIĆI…I DA SE “NA LICU MJESTA-UPOZNAJU SA “STAROM-A MODERNOM ARHITEKTUROM-U SVAKOM POGLEDU KVALITETNIJAI MDERNIJA OD OVE “NAZOČNE BOSANSKE NOVE-ISPRED SVETOG NIKOLE U PRČANJU…?!

  2. ŽELJKO KUĆO..KAD BUDEŠ JOPET SJEO NA SKALINE PRČANJSKE GOSPE..POGLEDAJ LIJEVO-NEĆEŠ LI “VIDJETI ŠTO JA VIDIM IZ RODNE ULICE LIKOVIĆ-SA PLOČA(ĐE STE NEKAD I VI ŽIVLJELI!)DA JE TAJ KANTUN SVETE PRČANJSKE GOSPE SLAVNE-MALO POTONUO..?”VODA PONIELA (ČINI MI SE?)TAJ DIO TEMELJA..I GOSPU NAGNULA-PUT SPOMENIKA ŠTROMAJERA-DJELO DON NIKA LUKOVIĆA…PRČANJASKOG ŽUPNIKA OD 13.OKTOBRA.1913 DO 15.FEBRUARA.197O GODINE…!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].