Zbog kačenja zastave na ogradu Ambasade Hrvatske prekršajno će odgovarati tri osobe

1

Podgorička policija podnijela je prekršajne prijave protiv Mitra Raičevića (24)  Slavka Komatine (26) i Nikole Đuričanina (27) zbog toga što su 11. novembra raširili trobojku na ogradu Ambasade Hrvatske u Podgorici.

“Protiv S.K. (26) i M.R. (19) podnijeta je prekršajna prijava iz člana 19 (vrijeđanje po osnovu nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti), dok je protiv Nikole Đuričanina.Đ. (27) podnijeta prekršajna prijava zbog dva prekršaja i to iz člana 19 i člana 11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje ili omalovažavanje službenog lica)”, kazali su iz policije.

Iz policije su podsjetili da su, po prijemu informacije o kačenju trobojke, izašli na lice mjesta i identifikovali Komatinu i Raičevića dok je osoba koje se sa zastavom udaljila sa lica mjesta naknadno identifikovana, a riječ je o Nikoli Đuričaninu.

“Od njih su uzete izjave, nakon čega su obaviješteni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu kao i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji su se izjasnili da u radnjama navedenih lica nema elemenata krivičnih djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, kazali su iz policije.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].