Završno gašenje požara na Vrmcu

0
požar konačno ugašen

Požar pod kontrolom

Do sada najveći šumski požar u Boki ovoga ljeta, koji je izbio u poneđeljak 22. avgusta na Vrmcu sa kavačke strane i prijetio ljudstvu i kućama se privodi kraju.

Kotorski vatrogasci izvode završne radnje na gašenju požara i do kraja dana, prema riječima Maksima Mandića – komandira ovaj požar biće potpuno ugašen.

Obavlja se saniranje terena i ovaj posao je veoma komplikovan zbog strmog terena i kamenjara koji prijeti da se obruši.

Kako se ne bi širile dezinformacije, ovaj požar nije se zapalio od deponije na Vrmcu nego je krenuo iz Kavča, kazao je  Mandić.

U borbi sa vatrenom stihijom pored vatrogasaca iz Kotora i Tivta učestvovali su dobrovoljci iz Krtola, Vojska Crne Gore sa dva kamiona, kao i četiri aviona sektora za vanredne situacije.

Najvažnije je da su spašene kuće u Kavču do čijeg praga je stizala vatra, zaključio je Mandić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].