Završena kanalizaciona mreža na trećem putu u Dobroti, u toku je asfaltiranje

0
asfaltiranje trećeg puta u Dobroti

sa konferencije

sa konferencije za novinare

Radovi na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže na trećem putu u Dobroti su završeni i u toku je asfaltiranje.

Asfaltiranje je počelo od zgrade JU Briv-a do iznad Srednje škole u dužini od oko 300 metara i završetak ovog posla se očekuje ovih dana.

Na pitanje Skala radije da li će svi bočni putevi biti asfaltirani, Željko Avramović, potpredsjednik Opštine Kotor je odgovorio da će svi bočni krakovi biti asfaltirani, tamo gdje je i do sada bio asfalt, a betonirani tamo gdje bio beton.

Paralelno sa izvođenjem radova na izgradnji kanalizacione mreže na trećem putu i bočnim krakovima, izvođač je započeo radove na dionicama kolektora u magistralnom putu kod crkve Svetog Stasija i u reonu Krive ulice.

Takođe su počeli radovi na izgradnji pumpne stanice na Svetom Stasiju.

Na trećem putu u Dobroti, sa bočni krakovima, položeno je preko 1.800 metara i na dionicama na magistrali sa bočnim putevima, ukupno 441 metar, što predstavlja položeni cjevovod u dužini od 2.255 metara.

Kvalitet izvedenih radova je u skaldu sa standardima u građevinarstvu, kazao je Boris Vuković, izvršni direktor preduzeća Vodacom.

Ukupna vrijednost projekta razvoja vodovodne i kanalizacione mreže u kotorskoj opštini, koji obuhvata izgradnju 28 kilometara i 6 pumpnih stanica, iznosi 8,2 miliona eura.

Do sada je od ukupne investicije urađeno 11,2 odsto, a završetak kompletnog posla planiran je do sljedeće turističke sezone.

U ovom poslu je svakodnevno dobra komunikacija između Opštine, izvođača radova preduzeća “Jedinstvo” iz Užica, nadzora firme “Dahlem” i kotorskog Vodovoda, kazao je Vuković.

sa konferencije za medije

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].