Zaštita invazivnih vrsta riba, korala i morske medvjedice

0
sa konferencije - Slavica Pavlović i Aleksandar Joksimović

U Rimu, u sjedištu FAO-a, u toku je 35. zasijedanje Generalne komisije za ribarstvo Mediterana.

Uz prisustvo 23 zemlje članice, među kojima je i Crna Gora, usvajaju se zaključci predhodnih sastanaka, odnosno naučnih Komiteta za ribarstvo i marikulturu.

Usvojeni zaključci će biti proslijeđeni Direktoratu za ribarstvo Evropske unije kao i zemljama članicama.

Akcenat je na aktivnostima očuvanja resursa, korišćenjem tehnika povećanja oka na ribarskim mrežama, redukciji ribolovnog napora, kao i zaštiti pojedinih osjetljivih područja Mediterana.

Posebna pažnja posvećena je invanzivnim vrstama riba, koje u Mediteran ulaze iz Crvenog mora, zaštiti crvenog korala, kao i zaštiti osjetljivih vrsta morskih sisara, kao što je morska medvjedica.

U crnogotrskoj delegaciji je Slavica Pavlović iz  Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i dr Aleksandar Joksimović iz kotorskog Instituta za biologiju mora.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].