Žarko Radulović: Luci Kotor želim da bude još bolja, ali na ovaj način ona to sigurno neće biti!

17
Žarko Radulović u Skala radiju

Žarko Radulović

Nakon jučerašnjeg reagovanje na navode predsjednika CTU Žarka Radulovića, od strane INFO tima “Luke Kotor” A.D. oglasio se Žarko Radulović,  koji je kazao da nema ništa protiv Luke Kotor i da joj  želi sve najbolje.

U emisiji “U žiži”  iznio svoj stav i moja saznanja koja sam imao u tom trenutku i koje imam i danas, naglašava Radulović.

Činjenice su sljedeće.

“Royal Caribbean Cruise” ima probleme sa “Lukom Kotor” A.D. i to ne od danas već duže vrijeme. A “Royal Caribbean Cruise” nije sam. On ima i Celebrity Cruises i TUI Cruises. To je jedna  snažna grupacija i jedan značajan broj brodova koji posjećuju Kotor, koji  iz godine u godinu dovode sve više turista. Imali su namjeru da tu saradnju prošire. “Royal Caribbean Cruise” je imao u jednom trenutku, prije tri četiri godine namjeru da kupi Luku Kotor,  jer je bila najava da će biti privatizovana.

Radulović misli da ne treba da se proda Luka Kotor i da je najvažnije je da je “Royal Caribbean Cruise” shvatio da Luku Kotor nikada neće kupiti jer mu je niko neće prodati. Zbog toga je on razradio  nekoliko modela javnog privatnog partnerstva. To znači da je on namjeravao da uđe sa kapitalom, da dokapitalizuje Luku Kotor i da joj podigne kvalitet. Da Luku Kotor napravi sigurnijom i većom za protok putnika i na taj način napravi home port kada je on u pitanju. Jedan od modela je bio da kod Peluzice radi operativnu rivu od 340 metara gdje bi mogli ti najveći brodovi da stanu. Nudio je da radi lungo mare od Mula sve do Kotora. Nudio je da pravi žičaru za San Đovani a radulović kaže da su Royalu naknadno predložili da radi žičaru do Cetinja .

“Prihvatio je i jedno i drugo i na taj način namjeravao da podigne nivo usluge. Sve to godinama stoji. Ne miče se smjesta i niko nije htio na pravi, valjani način da razgovara sa njima. Ove godine, sobzirom da je Luka Kotor, kada dođu tri ili više brodova  totalno nesigurna jer  što kad zaduva oravačka bura,  Royal Caribbean Cruise je zahtijevao da se podigne nivo sigurnosti.  Bilo je slučajeva kada je bilo kritičnih manevara, kada su brodovi jedva izlazili iz zaliva. Srećom, nije se ništa desilo. Ali to ne znači da se neće desiti”, konstatuje Radulović.

“Royal Caribbean Cruise” je već godinama u prepisci i sa Lukom Kotor i sa nadležnim Ministarstvom. Do sada nikakvih konkretnih prijedloga nije bilo sa naše strane. Sa njihove da.

Radulović je citirao zadnje njihovo pismo od 26. marta ove godine u kome su oni naveli sve probleme o kojima je već govorio i da je veliki problem što prilikom sidrišta brodovi nijesu sigurni.  Oni žele da nastave saradnju i povećaju broj dolazaka i broj putnika u Crnu Goru, odnosno Kotor, da produže sezonu  i da se problem riješi za duži period  tako što bi luka bila sigurnija.  To može da se radi sa pilonima, sa bovama koje bi se stavile u jednom dijelu prema Dobroti. “Royal Caribbean Cruise”još nije donio odluku hoće li odustati od dolazaka ili neće. Nudili su alternativu dok se u Kotoru sve ovo ne uradi. Da se Luka  Risan stavi u funkciju bez bilo kakve pretenzije da oni izbjegnu Luku Kotor. Sidrište je bilo u perimetru između ostvrva Gospe od škrpjela i Morinja gdje je bezbijedno i sigurno i ne ugrožava podmorje. Logično je bilo i moguće je bilo samo da je bilo dobre volje da se ove godine Risan stavi u funkciju. Zar Crnoj Gori nije u interesu da sve luke stavi u funkciju, pita se Radulović? . Ili samo Kotor da bude luka koja gradi, što je suludo na ionako maloj operativnoj rivi dodatni objekat gdje skraćuje i definitivno za duži vremenski period  pravi ogroman problem prihvata gostiju sa brodova, kada je u pitanju autobuski prevoz, odnosno izleti, a to je sastavni dio ukupne ponude dolazaka brodova u Kotoru. Kada sve to vidite i kada imate komunikaciju sa “Royal Caribbean Cruise”i kada znate cijelu priču od prije 4-5 godina do danas, onda stvarno morate ovako da reagujete.

Radulović je istakao da ne želi ništa loše Luci Kotor. Naprotiv, on želi da ona bude još bolja ali to ona na ovaj način sigurno neće biti, a “Royal Caribbean Cruise”, Celebrity Cruises i TUI Cruises sigurno imaju svoje računice, svoj tajming. Onoga dana kada oni odluče da neće više u kotorsku luku da dolaze, to za nju znači početak kraja, kazao je Žarko Radulović.

17 KOMENTARI

 1. A jeli istina da ce Uranak ubuduce biti suvenirnica,jer ih u Kotoru nema dovoljno.A sve zbog toga jer se ne mogu dogovoriti kome bi ga dali za kafanu,bolje receno nesmiju ga nekima dati a drugima ne.To si Slavko trebao pitat gradonacelnicu,zasto je to tako.

 2. Brao,brao moj Skaljaru,sve sto si ispjegao ti je tacno! I ja mislim da je doslo brijeme,da se sa vrata odgrada maknu znakovi od “grba okupatora…ribela;tudje necemo..;datum oslobodjenja Kotor…1944”,pa ondarake lijepo postaviti i uklesati “likove-glave i prsi”..ovizije “da nije njig nebine ni sunce grijalo,ma deboto,bora mi, nebine bilo..eli de? Pa ondarake, na ova “suplja” mjesta ,lipo ceni figurirati glave i prsi,kao znakovi(ki onaj lav) zboriti za navazdake…da su ovizi “dobrocinitelji”..dobro cinjeli nasemu gradu! Nego znas li Skaljaru,da ce sjoru Maju,jopeda izabrati za presednicu ,kada budu izbori tamo sa jeseni u studenome,pa mi se rogo mili pripremi da za nju glasujes. Cao moja beleco,cao!

 3. postovani Zarko, milo mi je da se mislis o Kotoru jer si i uvjek takav bio,o njemu si mislio i kad su bila gora vremena od sada,ali ova prica oko zicare pomalo iritira svakoga evo nam gradonacelnica decenijski sluzi stolicu na ovakvim forama a sad jos i rojal upada u pricu,mozda grijesim a i predsjednik drzave se vec penjao zicarom do prestolnice crnogorskog naroda,mi obicni neznamo nista ali vidimo da je Kotor prije 30 god. imao bolju infrastrukturu a i turisticki kapaciteti su mu bili bolji. da nije Miska bili bi grad bez hotela.

 4. ..provajte “pismu ispod glasa”,jerbo vam je ovo “previsoko” pa vam se pretvara u kokodakanje?

 5. Žare, sad su svi krivi, ti, Mandić i ostali što oni ovako lijepo posluju.
  Sad su svi neznalice samo su oni visoki stručnjaci. Vidi se zisto.

 6. To nekome ne odgovara kada se piše i zbori istina o Luci i ostalima pa postavljaju dežurne pisare! samo naprijed i samo tako Skala radio.Zato ste najbolji.

 7. Sad se vidi da je Niko tamo ustvari Miloševićev grancigula. Koliko si dobio od ovih million a koje pominje Radulović da je davano da se uguši nezavisnost Crne Gore I propane referendum. Mostoji Miloš grancigula ne sjekiraj se ti. Kaži ti ko si javno pa ću I ja. Što kriješ tvoe ime iza mržnje prema Crnoj Gori. Da nije tako pomenuo bi ovu sprdnju sa lukom kotor I nezakonskim radnjama koje se tamo rade. Ne smeta ti nezakonita zgrada na lužu I sportska sala a smeta kad nego o tome progovori.
  Pogodio si da se ovo piše sa jednogo mjesta. A kako se može pisati sa vise mjesta grancigula. Bog zna što misliš. Ne da ti mržnja a to nije dobro moj grancigula dobri. Odmori malo savjetuje ti Miloš.

  • Ti i dalje pricas o zgradama kao i tvoji istomisljenici a prodajes pricu o prodaji luke, odluci se na cemu si, ova demagogija ti ne pije vodu. Sto se tice tih nezakonitih radnji za koje sto posto znas, naplacivanje jahtama i sve ostalo sto si naveo, ne preostaje ti nista drugo kao velikom patrioti nego da ih prijavis nadleznim institucijama i naravno dostavis potkrijepljive dokaze. Sto se tice Catovicke postoji nesto sto se zove politicka odgovornost, ako je opstina vecinski vlasnik a ona gradonacelnica te opstine, kojim pravom i kojim obrazom je rekla ono sto je rekla, jer je indirektno upravo ona odgovorna za poslovanje luke i ulaganja kojih navodno nije bilo, bolje da je cutala jer u normalnim drustvima nakon takve izjave svako razuman bi trazio da odstupi sa pozicije… I za kraj, nadam se da imas bar neke koristi od ovog blacenja, jer te koje branis zajedno sa skalom i Majom ovo ne rade dzabe sigurno, dok Neko tamo a i mnogi neki tamo su bez posla na biro rada.

  • Odgovori mi dragi tkz.Milose,kako je moguce da mi odgovoris u isto vrijeme kad je i objavljen moj komentar.Dakle ja sam poslao komentar u Nedjelju vece,ali je objavljen u Ponedjeljak ujutro zajedno sa odgovorom i to u 8.18,cim ste oci otvorili.Ali nije meni tu nista cudno,to je vec ko zna koji put da pod raznim imenima pisete razne komentare,ali ovaj vam je jutrosnji bio cist promasaj.Em ste zabucali sa tajmingom objavljivanja,em pisete nesto sto nema veze sa mozgom,jer ako procitate i jedan moj komentar shvaticete da nikoga ne stedim sa mojim komentarima,ali vas zabole samo neki koji se cak ponekad ni ne odnose na vas.To dovoljno govori od koga ste placeni i cije interese stitite.Ali nijesam otkrio nista novo,zna to svako ko ima zrno soli u glavi.

 8. Opet se javlja sitni plaćenik NIKO TAMO. Koliko se god praviš da ne znaš vidi se da si naručen jer pomeneš imena kao da nećeš. Lažeš kad zineš jer je opština Kotor vlasnik 57% a 23% fondovi. “0 postu su privatni akcionari. Predsjednica ne donosi odluke o kapitalu nego Skupština Opštine Kotor. Znaš ti mali plaćeniče ali moraš da slušaš one koji znaju taman koliko I ti.
  Milo mi je ako Skala dobije dosta novca da može mirno da rfadi svoj posao I otkriva ovakve malverzacije za dobro svih nas. Osim za dobro nekolicine koji se pune svakoga dana. Što Niko tamo ne pitas kako se naplaćuju jahtama I kako se dijeli taj novac. Koliko ti imaš od toga jado. Bolje ti je da ćutiš a kad se ovo otkrije I ovi drugovi odu ća oće li te bit sramota pred samim sobom. Bi kad bi obraza imao.

 9. Što ne date komentare, Šta vi krijete istinu.
  Sve će doći na svoje pa i vi i SZS Kotor, polako za tren se lopta zavrti

 10. Sve ono što je gos, Radulović kazao za zaštitu od buke za ovu turističku sezonu će biti tačno.
  Komunalna policija ne može sebe da dovede u red, a ne da sakcioniše javni red I mir.
  Policiji vratiti sva ovlašćenja za zaštitu od buke I za javni red I mir.
  Svu podršku gos. Raduloviću iz Igala.

 11. “Pa bako, jesu te ubili ili te nisu ubili…” što bi rekao Švaba.
  Zapleo se kao pilence u kučine, pa ne zna ni što je rekao ni što nije rekao, ni što je istina ni što nije…
  Ovizi INFO TIM Luke vas je dobro potkačio. Čim su se i ovako spretni govornici poput Radulovića, zamrsili….pa ne zna kako da se izvadi…
  Bolje ćutite, kada su vas provalili, nemojte se ofirat više ljudiiiii!!!!!!!!!
  Samo pršte saopštenja, bar se dogovorite da pričate isto, a ne Gorbis nema pojma o prodaji, Žarko misli da je trebalo prodat, ali da on kao čoče kotoranin je rekao sudbonosno ne i sl…..

  • Sve i da je tako, kako to da bas kompanija koja godinama pokusava kupiti luku sad se nesto buni i prijeti otkazivanjem dolazaka… na kraju krajeva ko da je jedina, ima ih na desetine i desetine koje u plovljavaju u luku i nista im ne smeta nego imaju samo rijeci hvale. Kako to da najodgovornija osoba u Luci Kotor a to je Maja Catovic (jer je predsjednica opstine koja ima 65 % (vecinskog) udjela u kompaniji) govori lose o luci za cije upravljanje je ona direktno i indirektno odgovorna. Kako se to odjednom provukla prica o prodaji a pricalo se o upravnim zgradama… Zar ne vidite kakva je ovo sve dobro iscenirana farsa da se proda jedino u kotor sto valja a u drzavnim je rukama… A nije ni cudo, vjerovatno je ovim huskacima obecana dobra para, tako veliki poslovi idu sigurno i sa dobrim procentom, eto taman da skala ne mora vise brinut oce li je iskljuciti iz etera

   • Samo da ti recem Neko tamo da mi je ovaj Milosev rukopis poznat,uvjek kad sam napisao nesto protiv skale ili opstine uvjek su mi odgovarali razni ovakvi,kao ovaj nazovi Milos.Svi ti komentari su pisani sa jednog mjesta a samo potpisani sa drugim imenima.Tako da mozes biti miran,taj Milos ni ne postoji,postoji samo Milo koji ih vjesto koristi da preko svojih satelita odradjuju njegove prljave poslove.Za uzvrat ce dobiti neku mrvicu ili eter.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].