Žardinjere bi gabarite terasa kotorskih kafića dovele u red

2
Prepune tarace

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Opštinski Sekretarijat za urbanizam u saradnji sa Upravom za zaštitu kulturnih dobara razmotrio je opravdani prijedlog Komunalne policije da se u cilju suzbijanja nepoštovanja gabarita terasa ispred ugostiteljskih objekata u kotorskom starom gradu postave žardinjere.

Po ovom prijedlogu komisija je mišljenja da postojeće tearase sa pretrpanim mobilijarom, stolovima, stolicama, suncobranima i vitrinama za sladoled i te kako zauzimaju postor, pa bi dodatno postavljanje žardinjera zagušilo i onako ispunjen ambijent u starom gradu.

Trgove starog grada treba doživljavati kao otvorene prostore, a ne kao ograđene terase, kazala je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za urbanizam.

U toku je zajedničko sagledavanje izgleda trgova u starom gradu gdje su pored Urbanizma uključeni Uprava za zaštitu kulturnih dobara, Komunalna policija, Turistička organizacija i NVO Expeditio.

Na naše pitanje da li ovaj zaključak otvara mogućnost širenja terasa i nepoštovanje njihovih gabarita, budući da neće biti fizičkih prepreka, Vojinovićeva je odgovorila će to kao i do sada biti posao Komunalne policije koja će kontrolisati predviđene granice terasa.

Po isteku turističke sezone studiozno će se pristupiti rješenju što kvalitetnijeg ambijentalnog izgleda starog grada, zaključila je Vojinovićeva.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].