Zapošljavanje pripravnika

0

Violeta Petrović

Violeta Petrović

U kotorskoj kancelariji za zapošljavanje je na današnji dan evidentirano 805 nezaposlenih lica, od kojih su 443 žene.

Ovogodišnja turistička sezona bila je prilično upsješna u pogledu posredovanja i zapošljavanja, a na njenom početku bila je izražena velika potreba za svim profilima trgovačkog kadra, kazala je za Skala radio Violeta Petrović, savjetnica u kotorskoj kancelariji.

U kancelariji su odmah posredovali za zapošljaavnje u novootvorenom diskontu “Laković” kao i u većim supermarketima.

Tokom sezone nadalje tražili su se svi profili pomoćnih kao i kvalifikovanih ugostiteljskih kadrova.

To podrazumijeva pomoćne kuhinjske radnice, servirke, konobare, šankere, sobarice, vešerke i higijeničarke, kao i momke za rad na parkingu, izdavanju plažnog mobilijara i slično.

Ove sezone je takođe uočena povećana potreba za kadrovima kao što su maseri, kozmetički radnici koji se bave manikirom i pedikirom u svim vrstama kozmetičkih salona.

Dalje aktivnosti kotorske kancelarije za zapošljavanje su bile usmjerene ka blagovremenom i preciznom oglašavanju slobodnih radnih mjesta u interesu bolje pomoći u posredovanju u potrebama poslodavaca.

Veliki je broj i izdatih dozvola za strane državljane, podsjetila je Petrovićeva.

U periodu od 15. septembra u kotorskoj kancelariji za zapošljavanje su usmjereni  uglavnom na praćenje projekata stručnog osposobljavanja  visokoškolaca, što podrazumijeva zapošljavanje mladih pripravnika koji bi trebali da stupe na posao 15. januara.

Petrovićeva je podsjetila da poslodavci imaju rok za prijavu do 15. oktobra, a nezaposlena lica treba da se prijavljuju od 15. oktobra do 15. novembra.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].