Zapaljiva retorika pred izbore

3
Milica Kovačević

Milica Kovačević

Milica Kovačević

Kakva je predizborna kampanja u Crnoj Gori pitali smo Milicu Kovačević, predsjednicu Upravnog Odbora Centra za Demokratsku tranziciju, koja nam je odgovorila da je osnovno obilježje dosadašnje kampanje nedostatak političke odgovornosti.

Ponovo se javlja dobar dio partija koje uopšte nemaju predizborne programe, ali ima i onih koji znaju što su potrebe i problemi, ali nemaju odgovora na pitanje kako ih riješiti, sa kojim ljudima i kojim sredstvima.

Takođe CDT u ovoj, kao i u prethodnim kampanjama bilježi političku neodgovornost koja se ogleda u nedosljednim i neistinitim izjavama političara.

Iako su partije najavile pozitivnu kampanju veće sada se može reći da je ona izrazito negativna, kaže Kovačevićeva za Skala radio, i u odnosu na prošla iskustva, negativna kampanja je krenula od početka.

Od početka preovladavaju uvrede i zapaljiva retorika koje su na prošlim izborima bile pri kraju kampanje.

Ekstreman slučaj koji CDT nije zabilježio u prethodnim godinama je bio u Danilovgradu gdje su oštećene prostorije SNP-a.

Na naše pitanje ko prednjači u negativnoj kampanji, Kovačevićeva je odgovorila da je u izvještaju OEBS-a navedeno da je vladajuća partija, odnosno koalicija startovala, ali da opozicija nije odoljela i ušla je u polemiku u kojoj dominiraju identitetska pitanja, a ponovo su ignorisane teme od značaja za svakodnevni život građana.

Pitali smo kako građani reaguju na negativnu kampanju, našto nam je Kovačevićeva odgovorila da se građani žale na to što se u kampanjama ne govori o životnim pitanjima, zdravstvu, socijali, zaposelenju, poljoprivredi, turizmu.

Kao odgovor na to, CDT priprema preduzborne debate u pet crnogorskih gradova na kojima neće biti priče o srpstvu, crnogorstvu, simbolima itd, već o životnim problemima, zaključila je Kovačevićeva.

3 KOMENTARI

  1. Polude Srbijanci kad ih Milo nagrdi.I grđe im treba poručiti nego ajde.samo im pročitajte retoriku na ovom sajtu.I još pričaju o nedemokratiji a radio Skala ih pušta bez ikakve zapete.

  2. Nece valjda biti da uvedemo u Kotor novu sportsku disciplinu pljuvanje u dalj.Valjda pretendujemo da budemo Crnogorski Kulturni Centar .Oduvjek smo bili Opstina gdje se nikada nije gledalo ko je ko i odakle je i koje je vjere.Samo je trebalo da voli Kotor i da ga prihvati kao nesto svoje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].