Zajednički klasteri za održivim upravljanjem otpadom

0

Ljilja Radunović

Ljilja Radunović

Opština Kotor i Eko centar “Delfin” u okviru projekta Održivo upravljanje otpadom u pograničnom dijelu Crne Gore i Bosne i Hercegovine u okviru dogovorene saradnje sa Tivtom, Nikšićem i Plužinama je uradila reviziju stanja upravljanja otpadom u ovim opštinama koja će ići prema Evropskoj komisiji da bi bila u upotrebi.

Takođe su dogovorene aktivnosti za narednih šest mjeseci koje se odnose na početak procesa formiranja klastera za upravljanje otpadom i akcioni plan obuke za učesnike projekta, kazala je za Skala radio Ljilja Radunović, predsjednica Eko centra “Delfin”.

Klaster znači formu udruživanja organizacija i preduzeća koji se bave istim poslom sa ciljem povećanja produktivnosti, to jest veće dobiti kod plasmana roba i usluga, što je praksa Evropske unije.

Konretno, dva klastera koji će biti formirani na teritoriji Bosne i Hercegovine i u Crnoj Gori pružiće mogućnost komunalnim preduzećima koja nemaju dovoljne količine selektovanog otpada da zajednički prikupljene sirovine plasiraju na tržištu.

Lider u ovom poslu biće kotorsko Komunalno preduzeće, kazala je Radunovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].