Za zdrave bebe i zadovoljne mame

1
Jasna Mašanović (u sredini) sa majkama

Jasna Mašanović sa majkama

Farmaceutske mogućnosti i novine u pomagalima za dojenčad, tema je radionice koja je nedavno održana u Savjetovalištu za majke dojilje u dječijem dispanzeru kotorskog Doma zdravlja, koje uspješno vodi doktorka Vesna Mačić.

Gosti savjetovališta su bile članice već prepoznatljive  Cetinjske škole sa Jasnom Mašanović koja u ovom gradu vodi školu za trudnice.

Mlade majke su čule mnoge korisne i stručne savjete i upoznale se  sa novim pomagalima za koje se do sada nije čulo, kao što su pelena od bambusa ili kakve su pelene za odvikavanje od mokrenja.

Ovo je pravi način da se u jednoj zdravstvenoj ustanovi od stručnih i odgovornih dobiju pravi odgovori, kazala je za Skala radio doktorka Mačić.

Jasna Mašanović, vlasnica privatne apoteke i voditeljka škole za trudnice na Cetinju je za naš radio kazala da je zdravo potomstvo poenta svih priča, a da bi zdravo rasli treba se sa izvora napajati majčinim mlijekom.

Ponos škole za trudnice koju vodi Jasna Mašanović je podatak da od 700 žena iz ove škole ni jedna nije imala komplikovan porođaj.

Od savremenih pomagala čijom nabavkom i prodajom se bavi, Mašanovićeva je istakla jastuk za dojenje, anatomski i veoma važan i za majku i za bebu koji je kako je kazala lider opreme  za bebe.

Zatim izdvaja i beluga pelenu za široki povez koja se nosi u periodu dok se formiraju kukovi bebe.

Takođe je veoma značajan  i pojas za grčeve koji bebi i majci i te kako pomaže.

Mlade majke iz savjetovališta u Kotoru su prepune utisaka i izrazile su zadovoljstvo ovim načinom rada savjetovališta u kome popularna dr Vesna Mačić pedijatrica, brine da svaka novina stigne do njih.

Savjetovalište je podrška svima nama, kazala je  mlada mama osmomjesečnog Viktora.

Ono nam pomaže u što  boljem snalaženju sa svojim bebama, posebno kada je dojenje u pitanju.

Takođe je ovo važno mjesto za razmjenu međusobnih iskustava u podizanju djece.

Što se tiče novina u pomagalima i opremi, članice savjetovališta ne skrivaju zadovoljstvo što su bile u prilici da čuju ono što do sada  nijesu znale.

Jedna mama nam je saopštila da žali što je kasno iinformisana o prednostima jastuka za dojenje, a iskustva primjene beluga pojaseva govore sve.

Jednom riječju sjajna stvar, kazala je mama osmomjesečnog Mila.

Koliko je važno dojenje, pokazuje razlika između beba koje se ne hrane majčinim mlijekom i čiji imunitet je slabiji, a motorika usporenija, kazale su mlade majke dojilje.

u sigurnom naručju dr Vesne Mačić

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].