Za sedam mjeseci 67 slučajeva nasilja

0

 

U Crnoj Gori je, u prvoj polovini ove godine, registrovano 130 krivičnih djela iz člana 220 Krivičnog zakonika Crne Gore nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, ali i 21 krivično djelo u vezi sa porodičnim nasiljem, drugačije kvalifikovano.

Od početka godine na teritoriji Crne Gore registrovano je i šest krivičnih djela silovanje. Prema podacima iz Uprave policije, ova krivična djela počinilo je 149 izvršilaca, od kojih je 131 muškog i 18 ženskog pola.

Prema policijskim statistikama, nisu samo žene žrtve nasilja, jer je za pola godine registrovano 165 žrtava, od kojih je 51 žrtva bila muškog i njih 114 ženskog pola.

“U istom periodu registrovana su i 803 prekršaja, počinjena od 796 izvršilaca 615 muškog i 181 ženskog pola. Prekršaji su izvršeni na štetu 895 žrtava, 389 muškog i 506 ženskog pola”, kazali su Dnevnim novinama iz policije, a najveći broj krivičnih djela i prekršaja iz te oblasti izvršen je tokom juna.

Trećina svih krivičnih djela i prekršaja prijavljena je i procesuirana na teritoriji glavnog grada.

U prva tri mjeseca ove godine, kako su Dnevne novine ranije pisale, na teritoriji Crne Gore registrovano je 49 krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Za samo 15 dana marta, kada su počele prve mjere radi suzbijanja virusa korona, dok je trajao policijski sat i ljudi su imali ograničeno kretanje, izvršeno je čak osam krivičnih djela nasilje u porodici i to četiri krivična djela na teritoriji nadležnosti Centra bezbjednosti Podgorica, a po jedno u gradovima koji su u nadležnosti centara bezbjednosti Berane, Budva, Pljevlja i Odjeljenju bezbjednosti Cetinje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].