Za peškir koji je zdraviji i jeftiniji nema mjesta na zakupljenim plažama

5

Sandra Radulović

Sandra Radulović

Iz godine u godinu javne plaže i kupališta na našem primorju sve manje su dostupna običnim smrtnicima, jer je sve veći broj onih koji ne mogu, a nekima i ne pada napamet da plaćaju ležaljku sa suncobranom 10 eura.

Šugamnan ili peškir na toplom pijesku ili ponti, nije baš in ili fensi jer je kožna, a pri tom nezdrava ležaljka i slameni ili šareni suncobran statusni znak i na banj.

I ove godine neoslobađanje jedne polovine plaže od ležaljki i suncobrana je problem kod zakupljenih plaža, iako je to decidno propisano pravilnikom Morskog dobra koji moraju poštovati uređena kupališta.

Imperativ je, kaže Sandra Radulović PR Morskog dobra, da se za sve one koji ne žele ili sebi ne mogu da priušte plažni mobilijar oslobodi plaža.

Nepoštovanje ovih propisa je najčešće, mnogo više nego što je to nedostatak spasilaca na moru ili informativnih tabli, objašnjava Radulovićeva.

Ona vjeruje  da će ove godine u saradnji sa inspekcijama ovaj problem biti sveden na najmanju moguću mjeru.

Nekorektno je nekome ko dođe na kupalište ne dozvoliti ono što mu je zakonom omogućeno i sigurnio je da će Morsko dobro u saradnji sa inspekcijama insistirati da se zakon poštuje, naglasila je Radulovićeva.

Ona je podsjetila da je ovo pravilo oslobađanja polovine plaže od mobilijara vezano samo za gradska kupališta, dok hotelska kupališta mogu rasporediti plažni mobilijar na čitavoj korisničkoj površini po takođe propisanim pravilima.

To je jedini uslov da neko ko nije gost hotela može boraviti na hotelskom kupalištu.

Nema drugih uslovljavanja u smislu naplate ulaska ili bilo kakvog drugog ograničenja, zaključila je Radulovićeva.

5 KOMENTARI

 1. I onda smo dosli kontra onoga sto se propagiralo prije par godina i sa skale radio a i drugih medija

  Parola je bila
  Stavic cu sugaman gdje ja hocu

  a sada vidimo da nema vise mjesta sugamanima na plazama koje je Morsko dobro izdalo privatnicima ili hotelima, tako da sad jadan narod mora nama dolazit po pontama i tu se svadjat s nama sto zivimo i nemamo gdje ici da se kupamo nego ispred nasih kuca.

  Dolaze na stotine turista po engleskim i ruskim apartmanima, pa onda ispred nasih kuca se guraju, sporkaju, s malom djecom bacaju pelene , ispred nasih kuca gdje nema ni WC ni tuseva niti bilo kakvih uslova za masovno kupoanje.
  Rasire od ranog jutra sugamane i suncobrane, da mi ne mozemo izac ispred kuce. Igraju loptom po putu, vicu iz mora i dozivaju se po cijeli dan, da nemozemo ni zaspat iza rucka, Nece da idu na uredjene plaze jer se tamo sve placa, tako da su nam se nagomilali po pontama ispred kuca, da ne mozemo do mora doc od nih, sve su ponte sporke izgazene, popisane od maledjece i pbacenih pelena. To je bio rezultat propagande “Stavit cu sugaman gdje ja hocu” tj na ponte ispred nasih kuca, a na ne na iznajmljene plaze morskog dobra. Tamo ne idu, nego nama

 2. “Ona vjeruje da će ove godine u saradnji sa inspekcijama ovaj problem biti sveden na najmanju moguću mjeru.”
  – Pojasnite mi ovo! Ja mislio: Zakon se ili poštuje, ili ne poštuje. Nebi trebalo mao ovamo, malo onamo.
  Trebalo bi da je doticna Sandra Radulović PR Morskog dobra, izjavila:
  “-Ove godine, u saradnji sa inspekcijama, ovaj ce problem biti riješen i neće se ponoviti!” Tako bi trebalo, a,e…

 3. A da oće uvest u ovo vrijeme ludila kontrolu sanitarnu ko sa prljavijem i šporkim nogama i ušima ulježe na banj. Ja ga ne bi pustio dok ne prođe higijensku kontrolu.
  Onda bi nam spjađe u zakup bile dibiduz prazne. A još ka bi se uveo ljekarski pregled da ko ima gljivične infekcije ili šuljeve iliti neku bakterijsku zarazu ondar ne bi bilo niđe nikoga. Glavno je da pr… smjestimo u tobož kožne poltrone jer je to in i da smestimo pametne glavice pod lumbrele od trstike i da stavimo oćale rejbanke i ondar smo in onako slinavi.

  • Dragoranine3, ti si jedna pravi šou . Umirem od smijeha na tvoje komentare koliko su istiniti ali i od zafrkancije i za zaje…. brao barem se nasmijem iz duše a imali bi zašto plakat i te kako, kakvi smo!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].