Za neke je praznovanje u lokalnoj upravi skoro do polovine januara

54
zgrada Opštine Kotor

Đorđije Vukčević

Đorđije Vukčević

Finile su Mare bali, kaže se u Kotoru nakon fešti, a Novogodišnje i Božićne, sa vikendima koji su se smjenjivali potrajaše toliko da je veliki broj zaposlenih u petak 9. januara zaboravio na svoja radna mjesta i obaveze.

Ovaj radni, januarski petak je “upao” na kraju praznika i mnogi su ga samoinicijativno spojili, pa će se do ponedjeljka, 12. januara valjda odmoriti od praznika.

U prvoj kući grada, Opštini Kotor, jutros u 8 sati i 30 minuta, od 170 zaposlenih, manje od trećine je  na svojim radnim mjestima.

Prvi ljudi , uglavnom su došli na posao, među kojima i gradonačelnik dr Aleksandar Stjepčević i glavni administrator Đorđije Vukčević, koji je za Skala radio podsjetio da je Opština servis građana i da to ne smije biti samo fraza.

On je kazao da je srijeda 31. decembar bio radni dan isto kao i petak 9. januar, ali da su mnogi spojili dane za odmor i put.

Istina, neki su prijavili odsustvo i uzimali dane od godišnjeg odmora, ali je takvih mali broj, kazao je Vukčević.

Ostali, smatrajući da se to podrazumijeva, jutros su samo okrenuli glavu na drugu stranu kušina i produžili spavanje.

“Labavije ponašanje je i te kako prisutno kod zaposlenih u organima uprave”, kazao je Vukčević, vjerujući da će novo rukovodstvo i novi predsjednik Opštine  preduzeti  mjere protiv svih onih koji nijesu ispoštovali zakonsku obavezu dolaska na posao radnim danima.

“Ja danas niti hoću niti mogu da prebrojavam koliki broj radnika je došao na posao, ali ću svakako predložiti disciplinske mjere”, rekao je glavni administrator kotorske Opštine.

On je podsjetio da se i sa državnog vrha i iz Zajednice opština predlaže racionalizacija zaposlenih u organima lokalne uprave.

Vlada je razmatrala informaciju o ukupnom broju zaposlenih u svim lokalnim samoupravama na području Crne Gore, tako da će ova godina biti godina smanjenja zaposlenih kako bi se počelo raditi daleko ozbiljnije, zaključio je Vukčević.

54 KOMENTARI

 1. Alo Kotore-kašun u Škaljare..od sinoć je ođenake CAVE Budo četnik CANE stop Pod itno pošaljite marvenoga doktora stop! Budo CANE,izgleda ,obolio od lisičijeg bjesnila-stalno zauvija stop!

 2. Jedini čovjek u staroj i novoj opštinskoj upravi-kojem možete vjerovati je,upravo,gospodin Đorđije Vukčević(na žalost nije od ovih Veljezalaških Vukčevića),inače aktualni Prešednik Opštinskog Komiteta za Koordinaciju Pokreta i Razvijanja Korupcije-uz Mito(POKKPRKM) na terotoriji naseljneog mjesta Kotora!
  Nije nepoznato-čak i Osnovnom Sudu u Kotoru kod kojeg se vodi spor između GG i države(opštine)-zbog javnog dobra-kolskog puta planiranog i verifikovanog-potvrđenog najvećim opštinskim aktom-DUP Dobrota I. i posejdovnim listom broj 269(1/1 vlasnost opštine-države) kod Katastra u Kotoru-potkrovlje ozvučeno još u brijeme akcije :”Sačuvajmo grad od …L a d r a”! Dakle,sada davnog 11.maja.2014 godine-nota bene GG iz Dobrote “Mečkin brijeg” je zatvorila auto pješačku džadu”-željeznom nepokretnom-jako stabilnom rampom( e da nam je takva država-đe bi ni bio kraj?) i time prekinula auto saobraćaj na državnoj zemlji! Nazočni “koordinator-od riječi” još se dvoumi( evo punanih 8.mjeseci i 4 dana) da odgovori tužiteljima kad će i ko će učnjeti državnu džadu prohodnom za auta? Zbora nema ovakvima i sličnima treba vjerovati-posebno ako bježe od “Zakona”-propisa računajući na sardanju sosptvenih džepova i GG uzurpatora-ničije i svačije zemlje i riječi od djela do nedjela-koja su okoćena u Kotoru prije više od KVARTA od VIJEKA-kojega i dalje z(dr) o b lj u -a s i n u s i/b o v i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Lijep pozdrav sa pjace od kuge,gladi i minulih ratova..SV.T.K …a-trt..?

 3. A kakvi nam Đole kolekcinar, blago nama. Đe god je službovao po jedan stan je zakučio! Tako ga bar Titograd poznaju…
  On će nam reda zavodit e jade jadni, o grade jadni…

 4. UDRUGO GOLUBARA.
  meni je kafa NUDJENA, ja ne kazem da sam je popila !
  Niti sam tamo na rabotu niti znam gospodju o kojoj pisem – samo vidim da vi SVE ZNATE, vi i slicni, kada su na pauzu po butigama i sl……
  Pripadam ovoj sredini , ali mi se vrlo cesto smuci njen malogradjanski mentalitet, pa mi od rabije izleti ,,lajete”, a to ne bi smjela, radi sebe, a ne radi vas, jer vi i vasi bezosleni istomisljenici ne stedite ni pravicne !
  Nepravda prema pojedincima – jer , ima ih sigurnoa , kao svuda, nikakvih, ali pokazite prstom na njih . Konacno, pogledajte sebe !
  Ja sam navela primjer, ponavljam, visoke gospodje koja radi na obradi imovinskih poreza. Zasto ne bi pofalila uzornu gradjanku ???
  Nikako ne volim kad krene palacanje i optuzbe i sa i bez razloga. Ovog puta necu rec pravu rijec za to, jer sam zbasala od vasih jezicnih jurisa. A sto se kafe tice, jos uvijek imam da je sama plati, ali me ljubazno nudjenje na javnim mjestima prijatno iznenadi.

 5. Mi smo radili onako kako smo se i dogovorili. Znas vec onaj dogovor od petka pre praznike. Sigurno ti je i Sasa reka, ko sto je oni mali nama prenio, da si se i ti slozio.
  Znas, ima onih koji te dobro prate i vode racuna sto delas. Mi do zore a ti vidi doklen…

 6. Jadni Adio Mare. Logorska vatra ti je u glavi.Tebi nema pomoći jer si na žalost zabrazdio. Adio mali mozgu.

 7. Ovi ,manje od trcine,nisu prpadnici nase pravoslavne vjere(ortodox),pa zato su i dosli na rabotu..Nista strasno? Sto je potvrdio i gradonacelnik-na onoj logoskoj vatri..kod zatvora.
  Sretni vam blagdani i prva Predsjednica nase ljepe…milje!

 8. Nakon lude noći pita momak đevojku:
  • ‘Ajde reci mi koliko si ih imala do sad?
  Ona ćuti namrgođena. Nakon 2 sata tišine on se ponizi i kaže:
  • Izvini, nisam takvo pitanje trebao da postavim, sram me bilo, jesi još ljuta na mene?
  • Ćuti budalo, brojim…

 9. Spremio se Boro za krevet, lagano uvalio pred televizor i gleda utakmicu, kad iz kupaonice izlazi Mira u prozirnoj spavaćici, prošeće ispred televizora i ušuška se uz Bora pa mazno upita:

  – Boro, jadan, š’a ima na televiziji?

  Boro ne trepnuvši odgovori:

  – Prašina, jadna, prašina …

 10. Blagota, Udrugo golubara !

  Evo mog iskustva – imala sam veliki problem sa uplatama poreza na imovinu – nesto je sa maticnim brojevima i datumima uplata bilo zbrkano.
  Jedna visoka gospodja, srednjih godina,( cije ime nazalost ne znam) bila je izuzetno ljubazna u Opstini Kotor.
  Ona je saslusala sto sam imala rec.
  Ponudila mi da sjednem i nudila kafu.
  Zatim je puno vremena izgubila dok nije nasla i razmrsila zamrseno.
  Nije mi rekla ni ,,dodji sutra” niti je ijedan neprimjeren gest o kome vi lajete imala. Naprotiv.

  • milena -mi ne lajemo , prvo budi vaspitana sto nijesi a vjerojatno te srbi jer si ili u opstinu ili imas nekog tamo, a to sto ti je kafu dala to su jeftini trikovi dje mnogi nasjedaju oni koji samo nesto da ufate i imaju korist, a ako ti se pila kafa sto nijesi posla u prvi kafic i platila iz svojega spaga nego greb greb ajde molim te postenja ti muci!

 11. GOLUBARI, podjite malo u ZOIL na raskrsnicu da vidite sto je neljubaznost. Istina da u opstini ima neljubaznih, ali sam nailazio i na vrlo ljubazne i savjesne, jer sam sticajem okolnosti relativno cesto tamo.
  A znate li kolike tek plate ZOIL ima a kakvo je ponasanje ?
  Na saltere iza poste – za rad sa gradjanima u miliciju, meni su UVIJEK bili ljubazni !

 12. Nogu im treba dat u g….. pa vanka a drugi koji cekaju na rabotu na njihova mjesta. Ka da su udarili ta[iju da radu u opstinu… ma nemoj …

  • odgovor za milenu napaćenu, ako ti se pije kafa dodji kod moje baba Marjete i neka ti svari kavu pa da skupa popijete ona je stara i treba joj društva i da te nauči ko je lajavica a ko laje bizo jedna …vole te bizini… auuuuu auuu

 13. A jadna muuuu majka-što se čini od Ilije ćuš-kije oliti palange? Ni tica mu ne može promaći ispod one akacije ispred kuće Đerma Biskupovića?

 14. a sto velic crni MUJO !
  o cemu nadrndavas jadove ludi !
  da nasipamo pa da bidemo kao Kapino polje, a dje cemo onda?
  na albansko more ? Da li bi i Morinj bio zatrpan, tj bez mora ako se nastavi nasipanje po planu ?

  • Huso, Allaha mi, da nebi BIVSE i da nije ona vidjela i odma reagovala, bi nam zatrpali zaljev, e.

 15. Treba ISPOSTOVATI zamisao catovicke da Kotor konacno postane GRAD.
  Ona ce se BORITI ZA TO, jerbo do sad nije imala vremena.
  A jadan Kotor zaostao, bez tradicije , selendra, pa se valja potrudit.

 16. STO SE BUNITE !
  I potonja prijedsjednica opcine je zborila ,, ISPOSTOVATI” . pa joj nijeste prigovarali ili je nijeste pratili u mudrostima izgovorenim ?

 17. ISPOSTOVATI zbori MILO i ovizi oko njega !
  Znaci oni nisu znaveni ?
  Ja mislio oni pismeni, skolovani, pa i ja j…….ga tako zborim.
  moracu da se odvikavam, ovizi sto pisu, vijerovatno su pismeniji od KLASE

 18. Bjeladine humac !!!!!! Majmun gleda sebe u zrcalo !
  Okani me se, ja posteno, najpostenije zaradjujem svoj kruh !
  Izvadi matrikulu, pa probaj, nisrico…..

  • MUJO, mi kao Udruženje Nasipača Zaliva prepoznali smo se i imamo pravo na repliku. BIVSA je znala da balansira izmedju raznija UDruzenja i pucanstva. Slava joj i milost. Dogovore sa SADASNJIM oko nasipanja zaliva jost nijesmo imali ali je on imao PRECUTNI dogovor sa nekima uz sugestiju nekih suradnika. Ima jedna narodna koja zbori: “Tko sa djavolom tikve sadi… o glavi mu se razbijaju”. Evo vidji, sjutra, u ponedionik, ce SADASNJI da dobije dopis od jednog UDruzenja, odnosno njiovog pravnog zastupnika (jeli tako SADASNJI – jeste). Neka SADASNJI uputi demanti ako ovo ne bude istina.
   Sretnjo bilo ovizima te slave do polovine januara.

 19. kako je ova ,,Milena” bistra, ka’ riba !
  Kad bi mi samo rekla odakle crpi tu mudrost!
  A dje to kuco sve vonja na ljubicice? A svudje smrdi po nesto, danu podji u butigu, pa od 5-6 njih na kasu malo zagledaj, nanjusi im licnosti…..
  Taki ti je svijet, ljudi.
  Nedje toga ima manje, nedje vise. Ti ocito znas sve, znaci djelatnost su ti cakule. Mislis da to mirise ? Eto ja ne znam ko je ,,sin” kojeg ,,tate”.

  vengo vapor dolazi u porat za 10 dana, adio vam ga

 20. Onima koji su radili 9. januara zelimo da rade jos i vise i da to rade iz ljubavi. Za partiju, za narod, za Acovog brata!
  Pozdrav iz UDruženja

 21. Jeste ,,dobrocanka” – ovo je novopeceni glagol koji se ne skida sa usta politicara, pa cak i novinara , da o prosjecnom gradjaninu ne govorimo.
  Kako je svasta uslo u novi ,,pravopis”, ne bi se cudio i da je i ovaj kvazi-glagol nasao svoje mjesto.
  Jedino je sigutno- u onom nekada lijepom srpsko-hrvatskom pravopisu nije postojao , dakle nismo ga nikad upotrebljavali.

 22. ooooooooo, sto se Skala narajcala na SO, pa udri po ribinom repu, a misli udarat u glavu !
  Ne daje Novi novce, je li ?

  • Sad vam je Skala kriva. S glave ili repa smrde neki u SO ali neće dugo.Špijuni i špijunice se moguće nadaju i naravno Džej tatin sin! Viđecemo!

  • Skala samo objektivno izvještava, pa tako uvijek radi. nije to zbog para. jer trebao bi znati bila je skupština
   Skala i dalje kao i prije dobija zaslužena sredstva i za ovu godinu. Eto nema Ćatovićke, pa je sve isto kao i prije, ko zasluži taj i dobija….
   ovdje se javljate samo da pričate gluposti, neistine uz to i vrijeđate ….

 23. LjUDI – VI KOJI BI TREBALO DA BUDETE PISMENI !
  Navodni glagol ,,ISPOSTOVATI” N E POSTOJI !!!!!!
  Smuci mi se kad procitam i cujem ko ga sve koristi !
  Prelistajte gramatiku ako vam gimnazija nije toliko ostavila u sjecanju…….

  • ISPOŠTOVASMO dogovor da to riješimo “na šake”. On zamahnu da me prvi udari, ali ja srećom SEKUNDARNO izmaknuh glavu, te ovaj pesnicom razbi zid.

 24. Nu, a je li radila policijska administracija u zgradi Pošte? Biće im Raško dozvolio da “spoje dane”. “Živio rad, živio trud – neka radi ko je lud”.

 25. Sto nas narod radi – GOTOVO PO PRAVILU SVE STAVLJA U ISTU VRECU !!!!!
  Moje licno iskustvo u par navrata u prostorijama, tj u kontaktu sa ljudima SO je generalno pozitivno..
  Vidite li nagomilane ljude sa puno vecim platama u Luci Kotor, pa neljubaznost u ZOIL osiguranju Lovcen, a plate ohoho ?
  Vijerovatno i tamo ima ,,normalnih”.
  Zato uprite prstom u odredjenoga, a ne odmah kamenovanje, dobrice vrijedne, postene, ljudine navidjene !

 26. 90 % zaposlenih u opstini glasa za DPS tako da ce to “kaznjavanje” ostati samo mrtvo slovo na papiru,to i Vukcevic zna pa samo prosipa maglu za javnost.zna se kako su ti ljudi dosli da rade u opstini,vecina tih ljudi tamo statira i ispija kafe po starom gradu i prima platu sve preko ledja nas gradjana,od tih 170 zaposljenih trecina je sigurno visak.depolitizacija javne uprave je prioritet ukoliko hocemo uopste da se nadamo pozivu u Evropsku Uniju dragi sugradjani.

 27. Neka prebroje one što tokom godine ne dolaze danima na rabotu, a evidentiraju se kao da su došli, i neka pojedini funkcioneri pogledaju sebe , pa onda govore o drugima, korišćenju službrenih vozila u privatne svrhe i td. Pretresite njih , pa onda govorite o radnicima…..

 28. Kome se radi – o glavi mu se radilo! Jeli tako – jeste. Slavite opstinari i sretnjo vi bilo. Nemote ni dodit na rabotu do kraja januvara. Nama nijesu gledali kad smo nasipali zaliv. Neko je bio gluv i slijep a sad gleda ko nije dosa na rabotu. Porka mizerija. Pustite vi ova prazna laprdanja.
  Jos jednom srecno onima koji su spojili praznike i nijesu se pojavili na posa!

 29. Sve bi ja to otpuštila pa neka tražu rabotu po kafićima da brišu i peru crno posuđe i da zasukovaju malo više rukave a ne ruke na guzice i cigar za pr….. !!!

 30. Kad se budu kresala radna mjesta a moraće, onda će plakati i moliti i busat se u prsa da su samo takvi radnici i stručnjaci. A kad dođeš u opštinu jedva ti ko zna ljudski reć dobar dan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].