Za kotorski Fakultet za pomorstvo veće interesovanje stranih državljana, posebno iz Srbije

0
Fakultet za pomorstvo u Kotoru

Danilo Nikolić

Danilo Nikolić

Na prvoj godini kotorskog Fakulteta za pomorstvo upisano je 350 studenata, što je za 130 više upisanih studenata u odnosu na prošlu godinu.

Na nautičkom smjeru je 100 upisanih, na brodomašinstvu 60, na odsjeku pomorske nauke je 30 brucoša.

Na studijskom programu Menadžment u pomorstvu u Kotoru je 60, a na novootvorenom smjeru na Cetinju je 100 upisanih studenata.

Ideja da se na Cetinju otvori ovo odjeljenje je dobar potez za kotorski Fakultet, kazao je za Skala radio dekan Pomorskog fakulteta u Kotoru Danilo Nikolić.

Za razliku od prošlih, ove godine je povećano interesovanje studenata, stranih državljana, posebno iz Srbije, kojih je oko 20-ak na studijskom programu nautika.

Kotorski Fakultet potpisao je više ugovora o naučnoj i istraživačkoj saradnji sa više sličnih institucija u Hrvatskoj i Sloveniji.

Potpisani su ugovori sa Brodarskim institutom iz Zagreba, zatim sa Pomorskim fakultetom iz Splita koji predviđaju razmjenu studenata i profesora, kao i istaživačke projekte.

Ovih dana je potpisan ugovor sa Fakultetom za logistiku iz Celja, podsjetio je dekan Nikolić.

Novost u nastavi od ove godine je četvrta zajednička godina primjenjenih studija za nautiku, brodomašinstvo i pomorsku tehniku, i uskoro se očekuje saglasnost Upravnog odbora Univerziteta.

Početak nove nastavne godine je u ponedjeljak 12. septembra dočekom brucoša na kotorskom Fakultetu u 8, a na Cetinju u 16 sati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].