Vučinović: Jačanje ekonomske saradnje Rumunije i Crne Gore i položaja nacionalnih manjina

0
Marija Vučinović

Marija Vučinović

Marija Vučinović

Novog ambasadora Rumunije u Crnoj Giori Ferdinanda Nagija juče je primila Marija Vučinović, ministrica bez portfelja i upoznala ga sa aktivnostima i inicijativama hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na njihovo učešće na političkoj sceni i doprinos aktuelnim pitanjima evropskih i evroatlanskih integracija.

Jačanje ekonomske saradnje Rumunije i Crne Gore kao i puni doprinos koji će Rumunija dati za ulazak Crne Gore u NATO, osnovni su zadaci koje je predstavio ambasador Nagi, kazala je za Skala radio ministrica Vučinović.

Ona je gospodina Nagija upoznala o djelovanju Hrvatske Građanske Inicijative na čijem je čelu kao i o hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori i sa svim što je Crna Gora u protekloj deceniji uradila za manjine.

Vučinovićeva je novom rumunskom ambasadoru govorila o formiranju Nacionalnih savjeta u CG i o radu njene stranke.

Nagi se osvrnuo i na položaj nacionalnih manjina u Rumuniji posebno na vrlo dobar položaj mađarske manjine koja je najbrojnija u Rumuniji.

On je istakao spremnost da se u narednom periodu maksimalno posveti poboljšanju saradnje Crne Gore i Rumunije i još jednom zahvalio na nesebičnoj pomoći za sve što je naša država učinila prilikom saobraćajnog udesa rumunskih turista ljetos u Crnoj Gori,  kazala je Vučinovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].