Vrijedna oprema za Udruženje vodovoda Crne Gore, dio donacije i za Kotor

0

U ime Vlade Njemačke, GIZ je predao zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju Udruženju vodovoda u Crnoj Gori s ciljem da ih dalje distribuira u 10 odabranih javno-komunalnih preduzeća kao vid podrške u borbi protiv pandemije COVID-19.

Paketi u vrijednosti od 20 hiljada eura omogućiće preduzećima koja se bave vodosnabdijevanjem pružanje adekvatnih usluga građanima i odgovore na visoke higijenske standarde u zaštiti radnih mesta, javnih površina i zaposlenih, saopštili su iz Udruženja vodovoda.

„Ova donacija poboljšaće kvalitet naših usluga kroz kontinuirano snabdijevanje vodom naših građana. Takođe će doprinijeti ispunjavanju sanitarnih i higijenskih uslova za radne prostorije, kao i zaštiti zaposlenih u vodovodnim preduzećima od virusa COVID-19. Poseban akcenat treba staviti na napore koje zaposleni u vodovodnim preduzećima ulažu svakodnevno, vodeći računa o higijenskoj i zdravstvenoj ispravnosti vode”, rekao je Milan Bulatović, predsjednik Izvršnog odbora Udruženje vodovodnih i kanalizacionih preduzeća Crne Gore.

 

„Cilj nam je da podržimo modernizaciju opštinskih usluga, kroz regionalno umrežavanje i saradnju. Zbog pandemije izazvane virusom COVID-19, lokalne samouprave i komunalna preduzeća su više nego ikad pod pritiskom da pruže adekvatne usluge i odgovore visokim higijenskim standardima“, naglasio je Peter Wolf, menadžer GIZ Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu – Modernizacija opštinskih usluga.

Paketi sadrže dezinfekciona sredstva, maske, rukavice, zaštitna odijela, vizire, a gradovi uključeni u donaciju su Podgorica, Herceg Novi, Budva, Kotor, Cetinje, Danilovgrad, Berane, Rožaje, Plav i Gusinje.

Radi se regionalnoj inicijativi u okviru Njemačke razvojne saradnje, a cjelokupna vrijednost podrške komunalnim preduzećima u sprečavanju širenja pandemije COVID-19 za svih šest zemalja Zapadnog Balkana je 400.000 eura. Opremu je isporučio Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu – Modernizacija opštinskih usluga, zaključuju iz Udruženja vodovoda.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].