Vojska spriječila uklanjanje spomen ploče u Morinju

0

Iako je Uprava za inspekcijske poslove naložila Opštini Kotor da ukloni spomen-ploču s objekta nekadašnjeg logora Jugoslovenske narodne armije u Morinju, to se nije desilo. Pripadnici Vojske komunalnoj policiji nijesu dozvolili da ukloni ploču, a Uprava za kulturna dobra i kulturnu baštinu izdala je prekršajni nalog protiv predsjednika opštine Vladimira Jokića.

Službenici komunalne policije i inspekcijskog nadzora Opštine Kotor nijesu mogli da izvrše rješenje Uprave za inspekcijske poslove u Morinju. U tome su ih spriječili pripadnici Vojske.

“Dolaskom na lice mjesta zatekli smo zatvorenu kapiju i pripadnike Vojske Crne Gore. Po dolasku na lice mjesta izvršili smo uvid zajedno sa pripadnicima VCG u predmetno rješenje. Naveli su da bez pisanog odobrenja Ministarstva odbrane ili neposerednog naređena njihovih rukovodilaca ne mogu omogućiti ulazak”, kazao je načelnik komunalne policije Miro Anđelić.

Iz Uprave za kulturna dobra kazali su nam da su zbog neuklanjanja ploče prekršajno kaznili predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, te da će u daljem postupku izvršiti kontrolni ispekcijski nadzor.

rtcg   cdm

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].