Vodič kroz Kotor za osobe sa invaliditetom

0

Ljuba Šljuka

Ljuba Šljuka

Udruženje paraplegicara Kotor realizuje projekat pod nazivom “Itinereri kroz Kotor za osobe sa invaliditetom”.

Za razliku od vodiča koji je izdat prije dvije godine, a kojim su obuvaćene institucije zdravstva, školstva, kulture, sporta itd, ova brošura namjenjena je prvenstveno osobama sa invaliditetom, koje se zadržavaju kraće vrijeme u Kotoru.

Osim izdavanja brošure jedna od aktivnosti iz tog programa je i organizovanje skupa osoba sa invaliditetom koji će kao dio aktivnosti biti promoteri ovog projekta.

Stoga će se u Kotoru u subotu 2. avgusta okupiti predstavnici svih Udruženja paraplegičara Crne Gore , od kojih većina u invalidskim kolicima, koji ce kao promoteri proći jednom od predvidjenih ruta gradom.

Okupljanje je u kafani “Dojmi” od 10 do 11 sati, gdje će ih pozdraviti predstavnici lokalne uprave.

Nakon promocije, paraplegičari će obići istorijski centar grada, posjetiće katedralu sv. Tripuna, Pomorski muzej i Šoping centar “Kameliju”, kao objekte koji imaju prilagođene rampe, video bim odn. uslove koji omogućavaju posjetu i osobama sa invaliditetom.

U popodnevnim satima predviđen je izlet zalivom, a naveče prisustvo Internacionalnom karnevalu, saopštio je Zoran Radimir, predsjednik Udruženja paraplegičara Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].