Voda od Tabačine do Risna i dalje slana

1

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Voda sa izvorišta u Orahovcu, odakle se snadbijeva područje od Tabačine do Risna, zbog povećanog saliniteta ni danas nije za piće.

Ostali dio kotorske opštine snadbijeva se pitkom vodom.

Na naše pitanje kakvo je stanje na izvorištu u Tabačini, koje po pravilu ljeti zaslani i tada je u Orahovcu pitka voda, ovih posljednjih nekoliko dana ima tendenciju normalizacije, odgovorio  je Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

Kada jedno izvorište zaslani, na drugom se pojavi slatka voda i treba još neko vrijeme, po riječima Dragića da se taj prirodni proces normalizuje.

U posljednih sedam dana na oba kotorska izvorišta je slana voda.

Ponovićemo da plaćamo najskuplju vodu u Crnoj Gori, da smo priključeni na Regionalni vodovod, da smo turističko područje koje mora da ima vodu bez prekida i prirodnih fenomena.

Da li je potrebno graditi novu trasu vodovoda koja će moći da primi dovoljnu količinu vode iz regionalnog vodovada, ili postoji drugo rješenje, poput onog da se isključi stari vodovod, a na novi priključe svi korisnici, to plate i tako obezbijede uredno snadbijevanje vode, stvar je kotorskog Vodovoda koje, u to smo potpuno sigurni, mora konačno da preduzme mjere i riješi ovaj decenijski problem.

1 KOMENTAR

  1. Prpćitao sam na radio kotoru izjavu gospodina Dragića, da je regionalni vodovod planirai i dimenzionirao za Kotor 150 sekundnih litara vode i da se više ne može isporučiti. Izvinite što u to ne vjerujem, ali da ne bih bespotrebno optuživao Vodovod kotorski, molio bih nekoga ( najbolje Radio Skalu ) da pozove Regionalni vodovod u Budvi – tel 033 451 921 i da provjeri ove navode. Svakodnevno je kotorskom domaćinstvu potrebno da potroši bar 5 litara flaširane vode, dijelom za piće o dijelom za kuvanje, odnosno 1.90 eura X 30 dana = cca 60 eura mjesečno. račun za vodu i kanalizaciju iznosi isto toliko, pa vidite gdje smo. A voda koju dobijaju iz Regionalnog vodovoda košta njih 20 centi za kubik.
    Neka imaju 50% gubitaka na ovoj vodi, to još uvijek ne znači da nam moraju isporučivati slanu vodu da bi im džepovi ostali puni.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].