Voda i dalje slana, tokom dana dodatne količine iz Regionalnog vodovoda

7
slana voda u Kotoru

Dragić i Cerović

Velemir Dragić – Aleksandar Cerović

U kotorskoj opštini ponovo problemi u vodosnadbijevanju.

Voda je u izvorištu Orahovac i dalje znatno iznad dozvoljene granice saliniteta zbog čega na velikom području opštine od Tabačine do Risna nije za piće.

Tokom dana, područje sa druge strane zaliva Prčanj, Stoliv, Kostanjica i Morinj će dobiti pitku vodu iz Regionalnog vodovoda, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

“Sa kolegama iz Regionalnog vodovoda smo uspjeli da dogovorimo preuzimanje dodatne količine vode, ali to još nije onaj maksimum koji smo imali prije dva mjeseca, kada je čitavo područje zaliva bilo snadbjeveno pitkom vodom.  Takođe će gradski vodovod tokom dana pokušati da pitkom vodom snadbije dio Dobrote, ali to zavisi od količine isporučene vode i od trenutne potrošnje“, kazao je Dragić.

On apeluje na potrošače da maksimalno štede vodu kako bi što veće područje kotorske opštine uspjeli da snadbiju pitkom vodom.

Na pitanje Skala radija koliku količinu vode je kotorski Vodovod tražio od Regionalnog, Dragić je odgovorio da je traženo maksimalno koliko oni mogu da isporuče u ovom momentu, a to je oko 130 litara u sekundi.

Regionalni vodovod  očekuje da će moći da isporuči i oko 160 sekundnih litara, što za oko 30 do 40 litara u sekundi manje nego što je bilo tokom juna, kada se uspjelo snadbjeti čitavo područje, objašnjava Dragić.

Ovih dana je mnogo veća potrošnja vode  zbog sezone i visokih temperatura, pa sa sigurnošću Dragić ništa preciznije nije mogao reći oko urednog vodosnadbijevanja na čitavom području opštine Kotor.

* * *

Pozvali smo Regionalni vodovod, odakle nam je vodeći inženjer za distribuciju Aleksandar Cerović saopštio da je na sinoćnji zahtjev direktora kotorskog Vodovoda za dodatnom isporukom vode,  jutros u 7 sati i 45 minuta Regionalni vodovod počeo isporuku sa do sada traženih 100 litara u secundi na preko 165 sekundnih litara vode.

“Toliko je traženo od lokalnog vodovoda i mi smo spremni da po želji kotorskog Vodovoda tokom dana povećamo i tu količinu vode“, zaključio je Cerović.

7 KOMENTARI

  1. Imamo vodu iz regionalnog vodovoda a po i više opštine Kotor nema vodu za piće. Ko to tamo priča bajke?

  2. o čemu se ovdje radi? ma bi reko prije da ovi naši malo bi u špagić zato se cenkaju sa regionalnim i sad oće sad neće vodu koliko nam treba.

  3. Hoće li cijena vode u Kotor zbog ovoga biti još skuplja ?.
    Znamo da se cijene vode razlikuju od opštine do opštine, pa kad nam je sve najskuplje trebala bi i voda. Ne bi bilo dobro da je negdije drugo skuplja pa da ne budemo prvi i u tome

  4. Sve ćemo u male-vodica u kotorskoj opštinici je opet malko posoljena. Javlja direktorčić Dragić, mali jako maleni iz malenoga vodovodčića u Kotorčiću i apeluje na potrošačiće da štede vodicu kako bi uspjeli da ovo maleno, jako majušno područjence snabdiju pitkom vodičicom jer je ovih dana mnogo velika potrošnjica vodičice zbog veoma visokih temperaturica….betulica u valu malenu

  5. Svi smo da Dragic ide ća i da nije na celo kotorskog Vodovoda. Podržajemo njegovu ostavku na predlog mnogih gradjana Kotora i Boke !!!

  6. OSTAVKU PODNESI DRAGICU !!! Kako te nije sraM JESI LI GLUV. MILA TI JE POLTRONA VISE NEGO KRUA DA IŽEDEŠ..
    u 21. VIJEK SLANA VODA I NEMA JE BRUKO NAD BRUKAMA KAD NIJESI SPOSOBAN DA PREDUZMES NESTO NEGO SAMO DA SLUGARIS I ZAMAJAVAS OVI NAROD NESRETNI. A NEMAS NI INICIJATIVE NITI KADA BILO STO DA SI KRITIKOVAO U NARODNU KORIST I YA DOBROBIT ISTOGA NO SJEDIS KA P…A I MUTIS…ODMA VANKA IZ KOMUNALNOG !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].