Vlast usvojila budžet, ali se sad međusobno svađa oko raspodjele novca

1

Piše: Vido Drašković, predsjednik OO LP CG Kotor

Kotorsku opštinu  vladajuća koalicija koristi za poligon  međusobnog obračuna oko čerupanja budžeta Opštine Kotor za 2024.g. Utvrđen nacrt budžeta nakon javne rasprave je usvojen. Bez glasova vadajuće koalicije ne bi bio usvojen. Ovo samo da građani  znaju. I gle čuda sada ne mogu da se dogovore oko usvajanja prijedloga budžeta  su ga oni usaglasili. Zadovljstvo sa predloženom prihodnom  stranom budžeta, koju obezbjeđuju građani,  lični i partijski apetiti  postadoše kamen spoticanja pojedinih koalicionih subjekata, nezadovoljni rashodnom stranom, tj. raspodjelom u pojedinim potrošačkim jedinicama. A to pokazuje koliko vode brigu o gradu i standardu  građana.

No ne treba da nas ovo iznenađuje kada znamo da i na državnom nivou vlast čini ista koalicija, tako da se sa makro terena prenosi na mikro teren način vladanja. Slušajući saslušanja u Odboru za bezbjednost, morali bi da se zabrinemo za našu sudbinu. Na osnovu ispitivanja i odgovora onih koji bi trebalo da brinu o državnoj i građanskoj bezbjednosti i da se bore protiv kriminala, pokazalo se da oni međusobom vode rat oko preuzimanja kriminalnih klanova i stavljanju ih pod svoju kontrolu. One koje ne mogu podčinit progone, praveći za sebe publicitet borca protiv kriminala.

Zabrinjavajuća je činjenica da cure tajne iz  Agencije. Kako drukčije objasniti da pojedine medijske kuće plasiraju detalje sa saslušanja iz gluve sobe, iko je to saslušanje bilo zatvoreno za javnost. Sjetimo se da je predsjednik 43-će  Vlade za vrijeme svog mandata nanio najviše štete Crnoj Gori, zaustavivši je na putu integrisanja u EU, kao i radikalizujući podjele .

Nikako da on i njegov minister unutrašnjih poslova obavijeste javnost što bi sa onim vozilom koje je nestalo vozeći zaplijenjene cigare. Stalno se poziva na SKAJ prepiske, pa bi dobro bilo da se osvrne na onu SKAJ prepisku o snabdijevanju SPC podsredstvom nekog ”brata”automatskim oružjem. Građani bi trebalo da se zabrinu za svoju budućnost s obzirom da je pomenuta crkva ubice nedužnih i nemoćnih proglasila svecim, i da su naoružana lica iz cetinjskog manastira prijetili građanima. Tada su to bili  Arkanovi bojovnici, a drugi put su ga  zaposjeli naoružani srpski žandari, da bi omogućili srpskome popu da iz”vasione”okupira manastir.

Kad se uzme sve u obz i to da im je Abazović poklonio crnogorske sakralne objekte, a uz to obezbijedio im je i autonomiju, što znači da bez saglasnosti starešine Crkve Srbije u nju ne mogu ući istražni organi države.

Kad imamo ovakvu vlast, Agenciju za bezbjednost i crkvu, neka su nam više sile na pomoći.

Uz to usta su im puna EU, a ministra pravde “razapinju”zbog toga što je postupio u skladu sa evropskim deklaracijama o ljudskim pravima.
Da je neko tako procijenio zahtjev Vlade Crne Gore i Srbije pri isporučenju Muslimana iz Herceg Novog, danas se ne bi stiđeli.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].