Vladimir Jokić razriješio člana Odbora direktora kotorskog Komunalnog preduzeća Ljubenka Borovića

28
Kotorsko komunalno preduzeće

Predsjednik kotorske opštine Vladimir Jokić smijenio je člana Odbora direktora komunalnog preduzeća Ljubenka Borovića.

U rješenju o razrješenju kratko stoji da ono stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u “Službenom listu Crne Gore-opštinski propisi“.

Na mjesto Borovića biće imenovana Snežana Jonica, direktorica Administrativnog sektora u preduzeću Luka Kotor AD.

Prethodno je inicijativu za smjenu pokrenuo Klub odbornika SNP-a, partije čiji je Borović član.

Razlog za inicijativu za razrješenje Borovića je, kako saznaje Skala radio što je, kao predsjednik Odbora direktora DOO Komunalno uvrstio u dnevni red sjednice Odluku o povećanju plata u ovom preduzeću, iako je to u suprotnosti sa Planom optimizacije javne uprave koji je Vlada Crne Gore donijela za period od 2018. do 2020. godine.

Definisan je niz mjera, koje apsolutno isključuju povećanje zarada i broj zaposlenih.

Inicijativa o razrješenju je uslijedila i zbog činjenice što je Borović uvrstio u dnevni red povećanje plate zaposlenima u trenutku kad preduzeću prijeti finansijska blokada zbog sudskog spora sa advokatskom kancelarijom Ćirković u Kotoru.

Komunalno je već, kako saznajemo, isplatilo advokatu Ćirkoviću 60.000 eura, a u najavi je i druga presuda po kojoj će preduzeće morati da plati čak 700 000 eura.

Radi se o sudskom sporu iz 2003. godine.

Predsjednik opštine Vladimir Jokić je inicijativu, kako saznajemo iz nezvaničnih izvora, uputio predsjednici SO Kotor Dragici Perović.

Ona ga je obavijestila da Skupština ne funkcioniše i zamolila ga da on, shodno svojim zakonskim ovlašćenjima donese Rješenje o razrješenju, što je Jokić i uradio.

Skala radio iz svojih izvora saznaje da će SNP, koji je vladajućoj koaliciju pružio manjinsku podršku, ali zadržao kontrolnu funkciju, uskoro zatražiti da se preispita funkcionisanje lokalne uprave.

Mnogo je nezadovoljstva radom u kotorskoj opštini većeg dijela zaposlenih, od kojih pojedini imaju primanja veća i od predsjednika države.

Tome će se, kako smo obaviješteni, konačno morati stati na kraj.

Na kraju podsjetimo da  predsjednik kotorske opštine Vladimir Jokić dugo već obavlja posao Skupštine kotorske Opštine, koja ne funkcioniše gotovo od početka godine. Održana je samo jedna sjednica i započeta druga.

Kako je Skala radiju nedavno kazala Dragica Perović, predsjednica kotorskog parlamenta, nastavak više puta prekidane XVI sjednice održaće se kada se za to steknu uslovi.

Nije poznato na koje je to uslove Perovićeva mislila?

Moguće da je u Kotoru zavadeno vanredno stanje, a da o tome građani još nijesu upoznati? Ili je u pitanju neka epidemija?

Ko zna.

Teško je rastumačiti misli predsjednice jer je jasno da vladajuća koalicija ima skupštinsku većinu i da je ona dovoljna da se održi sjednica.

Naravno, ukoliko ta većina, osim formalno na papiru, postoji i suštinski.

28 KOMENTARI

 1. ove lupeske vlasti…tako jedan postovalac ovog radia pod sifrom moj grad komentarise prilike u Kotoru.mislimo da je takav komentar nepotrban jednostran I stetan.Na portal se treba uvidavnije pisati I pisanje podkrijepiti cinjenicama.

 2. Velike promjene i u kotorskom VIK, Predsjednik odbora direktora iz Danilovgrada, zavrsila knjizevnost. Jonicin kadar. O ovome niko ne pise????

  Jadni kotorani, sto ste docekali

 3. Borovic i ivanovic imaju zajedno 150g
  Kad ce shvatiti da smetaju…ako nisu zaradili do sada i nece vise…
  Hajdete da se odmarate i pustite mladje da se napokon nedje zaposle znanjem a ne poltronstvom

  • Ahahahahaaaaaaa čuješ licemijera ahahahahaaaaaaa A on čkilji iž šu.ka privremene vlasti! Dolazi Milo opet u Kotor. Gledaj se nakoristit do tada špijune i poltronu četniku iz zasijede!

 4. Treba dati podršku Mladenu Lučiću, koji je od Komunalnog napravio preduzeće za primjer. I da istraje, da ga ne sabotira svaka vrana koja preleti preko Kotora.

 5. Neprihvatljivo je da se sjednica ne saziva zbog toga što na svojim koalicionim sastancima vide da se ne mogu dogovoriti. Ukinuti im naknade za sve mjesece u kojima se nisu sastajali. Svima. I predsjednici. Uplatiti novac bolnici Kotor.

 6. Siroti Jokic,

  Mora da smisli koga ce jos da udomi od partijskih poslusnika ovo malo vremena koje mu je preostalo. Zajahala ga je Jonica zestoko, ima je, komad zene, a on jadan, neznaven se ne moze opirati.

  Nije dosta sto je kurtu i murtu zaposlila u Luku sada je krenula u osvajanje ostalih preduzeca, a on se grcevito uhvatio za fotelju i rodjenu bi majku prodao samo da je ne izgubi.

  Na sto je Kotor spao, da Jonica upravlja sa gradom, Brajkovic direkcijom, kuma centrom za kulturu itd itd.

  Koliko je ono ostalo jos vremena prije nego sto Vlada ne uvede prinudnu upravu jer se kotorska skupstina ne sastaje od proljeca?

 7. U čemu je problem? Unutarstranačka surevnjivost i prijateljska svađa… Sjahao Ljubenko, uzjahala Jonica. Tačka.

  • ..rad bi bio znati-uz ispriku da sam trenutno-na “visinske pripreme.-psiho fizičke”-radi relaksacije-organizma,čekajući 2020 godinu-kada će da bidnu redoviti izbori u Kotoru…E bo”pasa mac”-pasa kolovoz 2018-plansko organizacijoni mjesec-Suverna-o micanju “prospske vlasti” na području Boce de Cattaro..oliti od Kufina do Debelog brda i Prevlake-ali brez Prevlake i vaporeta na jedra..m/b”JADRANE,JADRANA”..ako mislimo uljesti u “Piranski trokut”-JEU…

 8. Ovoj “partiji”koju vodi Branko Ivanovic,ne znam kako joj je ime?Nije ni bitno.
  Ono sto je činjenica jeste da su dobili podršku kotorskih birača i osvojili tri mandata 2016.
  Ako me dobro pamćenje služi,pregovori koalicione vlasti oko podjele “plijena” trajali su par mjeseci i to zahvaljujuci najvise ucjenjivackom kapacitetu “Baćovog SNP-a”.
  Rezultati takvih ucjena i politicke trgovine vidljivi su u upravnim odborima kotorskih preduzeća kojima vlada Baćova mediokritetska gerijatrija sa politicki prevazidjenom nekadašnjom “prvom bukačicom” nacionalne Skupštine.
  Da ne bi bilo da je samo stomatolog “zaslužan” za stanje u kotorskim preduzecima,vidljive posledice politicke trgovine su u kulturi,sportu,turizmu,urbanizmu,upravljanju bedemima a da ne spominjem kadrovska rjesenja u upravi bazena,politicke kombinatorike oko Primorca i uspostavljanje “kultnog” parkinga u nekadasnjem Autoremontu gdje se koalicionim zakulisnim dogovorima,pojedincima pokusavaju spasavati dugogodisnji gubici.
  Da ne pominjem “uspjesno”rušenje Fjorda i jos “uspjesnije” odlaganje šuta pokojnog hotela iz centra grada te fantastičnu genijalnost u rjesavanju saobracajnog kolapsa semaforom na vrata grada.
  Da ne bi ko pomislio da sam izludio i da prizivam ili plačem za “genijalnošću”DPS-ovske vlasti i ne daj Bože povratak njenih lokalnih “genijalnih” rukovodilaca na vlast,reci cu da bi za neke sledece izbore slogan Kotorana koji zele dobro svom gradu trebao da bude:
  DA OVI ODU A DA SE ONI NE VRATE!

  • Evo poznatog spremnoga špijuna! Kad bi samo demo(n)krate i URA sve riješavala đe bi nam kraj bio!Još stobom na čelu!To treba Kotoru, a ne “baćova mediokritetska gerijatrija”. Volio bi mediokritete URE a ne SNP!Kako je sad, da tako ostane!Propanu ćemo nema druge!Đe si Marija Ćatović carice za ove štetočine i jadove!

 9. Dunkve, tuti problemi su riješeni,
  Vekjo profesore ajde ća pomalo i sve su probleme riješili
  Ma perke mu đavo nije dao mira , ma perke, svinjske koljenice u Kristal se mogu
  manđat po istoj cijeni, tako da mu amigo iz DF-a Potpara ima para da paga za svinjske koljenice u Kristal
  Dobro su afitavali vekje zidine ovizi iz DF-a ma ih nisi počistili i čistili
  Ostavili su ih šporke kome un njihovi obrazi
  Adio mio vekjo profesore , adeso će biti molto bene bez vas tuti problemi su riješeni.

  • Ve/li/kjo la merda Cattaserco.i prvovjenac unuk..kulaka-"serever auto parca..fašinacis ...

   …vonja ci tvor..iz potoka ..sa dna od dna Škaljara…e bo..precizi tuti cvanti

   • Vekjo stronco vekjo traditore…
    Hai Tradito Tito i KPJ adeso grande serbo senca gena di serbiaco
    stronco come tuti di partita nacionalsocialista DF e Demonkrate lopingerokrate…
    avocato četnički bezuspješni…
    Tu sei tradito Tito e KPJ i izdaćeš i četnike prvom prilikom,vekjo stronco.

    • tuta la famila…west ercegovania…komunita Siroki..via rio ZVJER onjaka ..de la Skalari…e bo! Po naski receno..bleji li bleji po cijeli dan-na ovizi portal!

    • Tu sei un imbecille, Catharo!
     Uvijek si na pogresnoj bandi,
     vidis li da ce preispitat ulazak u EU.
     A dje ces Ti onda, zaburdizao si
     puno, cuje Ti se battuda pod
     pajulima cazzo di carmen!
     Per fin, ma che cazzo Ti vuole,
     orso di Pelusizza?

  • OČISTILI SU ONi ONO ŠTO JE TREBALO!
   Zabolje njih ona rabota što se parla o njihovom poštenju.
   Madam če na kraju sezone podnjeti izvještaj o enormnoj zaradi i veličati uspjeh ove lupeške vlasti.
   Nevjerovatno da niko od Finansijske Policije nije pročešljao papire o poslovanju ove grupe ljudi, đe se obrče na stotine hiljada eura.
   NEOBJAŠNJIVO!!!

  • …-(Kotorska pasana vlast) POHODILI u “LJUTI BOJ-za spas srpstva i kosova”..I ekspresno SE (novorođenče- za nepune dvije godine) ISKAZA-ala Napoleun..i to u gradu od “poštenja-made in Vrata od Šuranja”-evo punanih trideset ljeta olitii dvadesetdevet januara..! E bo..! Alal-vjera i stasom nadmašio Napuleona..? Izvini-a oprosti,ali nisi,nisi ti gosparu.. Mačak-nego ISPRDAKMAGARAC-“lijepih-pametnih-mi znamo kako-dostići sve Napuleone”-okupatore Kotora u pasani MILENIJUM-uključujući i potonje: kasapina i grobara sa Dedinja-Beograda i kasapina i grobara sa Banskije dvori -Zagreba…koji su započeli “RAT za MIR”.na Konavle i Drubrovnik-1991..a okončali isti na Kosovo.1999 godine-poslije neuspješnog “Desanta na Kosovo-zarad preseljenja-više od 200 iljada “dobrovoljaca”-prevarenih za vazde Srba iz “Krajine-Gline…u “Pokrajinu- Klinu”…I potla brackog dogovora DVA KASAPINA(brez prisustva šedoka)-“prerseliše Hrvate iz pokrajine(SAPK)-J a n j e …u pokrajinu(SAPsK)-Kistanje..? I svega BJEŠE-i sve osta isto …SAMO (njih vam uze gospod bog-za vazde) NESTAŠE vam KASAPINI i GROBARI sa Dedinja-Biograda i Banskije dvori-Zagreba..! Na žalost, njihove ideje-i vaše “ZAKLETVE “-vam ostaše-kao TRAJNA ZALOGA..širenja MRŽNJE među narodima..srodnih nagona-u funkciji-“DEMOKRATIZACIJE_DIVIN BALKANA-w e s t (asocijacija..”Divlji Zapad”-Amera)”…!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].