Vlada da pomogne sportskim klubovima

0

 

Crnogorska kulturna mreža (CKM) je uputila inicijativu premijeru Dušku Markoviću da Vlada osmisli paket mjera koji će pomoći sportskim klubovima i roditeljima djece koja plaćaju članarine.

“Mjere koje su uvedene u cilju suzbijanja koronavirusa mogu doprinijeti do dovođenja u pitanje opstanka dosta sportskih klubova, naročito onih kojima opštine nijesu osnivač. Naime privatni klubovi imaju obavezu plaćanja zakupa sportskih sala, plaćanja trenera i kancelarija za šta obezbjeđuju sredstva od članarina kojih u trenutnoj situaciji ne dobijaju, jer im je mjerama NKT zabranjen rad”, piše u saopštenju CKM-a.

Navodi se da takođe treba voditi računa i o roditeljima djece kojima će biti smanjene mjesečne zarade zbog pandemije COVID-19 pa samim tim će im biti otežano plaćanje članarina kada njihova đeca počnu da treniraju.

“Predlažemo Vladi da u paketu mjera podrške crnogorskim klubovima se subvencionira članarina, jer bi se na taj način pomogao njihov ospstanak i roditeljima bi se pružila podrška u vidi smanjenja mjesečnih troškova. Na primjer sportski kubovi iz našeg Nikšića koji su u privatnom vlasništu, a koji su ozbiljna baza crnogorskoj reprezentaciji od lokalne samouprave i Ministarstva sporta ne dobiju finasijisku pomoć koja bi im mogla olakšati rad”, navodi se u saopštenju.

Iz CKM-a podsjećaju da je od obnove nezavisnosti sport najbolji ambasador države.

“Vlada bi mjerama koje bi donijela za podršku sportskim klubovima podržala zdrave stilove života i doprinijela da đeca dio slobodnog vremena umjesto na društvenim mrežama provode baveći se nekom od sportskih aktivnosti. Očekujemo da će predsjednik Duško Marković koji je tokom svog mandata ikazao veliki stepen razumijevanja za pomoc crnogorskom sportu koje nažalost resporno ministartsvo na pravi način nije sprovelo u djelo podržati našu inicijativu”, stoji u saopštenju, uz zaključak:

“Crnogorska kulturna mreža izražava poštovanje prema naporima koje Vlada ulaže da bi se pružila podrška privredi za očuvanje radnih mjesta i građanima da lakše prevaziđu posledice koronavirusa”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].