Visoke temperature omele dinamiku radova na sportskoj dvorani u Škaljarima

2
buduća sportska hala

Borislav Kašćelan

Borislav Kašćelan

Na objektu Sportske dvorane u Kotoru trenutno se izvode armirano betonski radovi posljednje etaže hale, odnosno stubovi i grede po obimu hale koji nose čeličnu rešetku krova nad halom.

Dostignut je nivo izvedenosti konstrukcije objekta od 90%, kazao je za Skala radio Borislav Kašćelan, u ime investitora.

Odrađena je drenaža ispod nivoa temelja objekta po cjelokupnom obimu dvorane, te šahte i revizicioni otvori za atmosfersku i fekalnu kanalizaciju.

Izvedeni su hidroizolacioni premazi zidova suterenskih etaža i ležeće ploče.

U toku je zidanje pregradnih zidova na svim etažama i ugradnja anker ploča za čeličnu krovnu konstrukciju hale.

Slijedeća važna etapa je montaža čelične rešetke koja nosi krovni pokrivač, omogućava osvjetljenje hale i nosi mašinsku i elektro opremu savremenog nivoa predviđenu za ovakav objekat.

Radove izvodi Izvođač “Lipa” Cetinje, uz Projektanski nadzor “Kotor Projekt” i stručni nadzor “IGH” Zagreb.

Projekat detalja za čeličnu krovnu konstrukciju izrađen je tokom ovog mjeseca uz nadzor Projektanta konstrukcije dvorane prof. dr Radivoja Mrdaka, a o svemu prema složenim zahtjevima namjene ovog objekta i prema glavnom projektu arhitekture čiji je autor prof. dr Goran Radović.

Planirano je da montaža čelične rešetke krova počne 1. avgusta.

Sada su Izvođača u dinamici izvođenja radova omele velike vrućine na kojima je potrebno više dodatnih radnji na ugradnji i njezi betona, kao i rad na velikim visinama kada je potrebno više voditi računa o bezbjednosti radnika.

Možda je bolje reći da će se dalji radovi odvijati u skladu sa vremenskim prilikama uz punu bezbjednost izvođenja radova, a insistirajući na maksimalnom kvalitetu radova kao što je i do sada bio slučaj.

Objekat je “nikao” uz veliki trud i stručnost izvođača, navedenih renomiranih projektanata i nadzornih inženjera, iz razloga značaja vizije i upornosti Investitora, Opštine Kotor i Vlade Crne Gore uz razumijevanje sugrađana.

Dobićemo objekat koji se uklapa u svoju lokaciju i koji će svojom ljepotom i multifunkcionalnošću doprinijeti razvoju i ljepoti našeg grada, kazao je Kašćelan.

2 KOMENTARI

  1. Prije ce biti da su jedva docekali da vrucine “ometaju” kobajagi radove.
    Koje “radove”?Tamo nema tri radnika cijeli dan?!
    Klsicna DPS “prasina u oci”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].