Vido Drašković: Crnom Gorom danas vlada raštimovani orkestar

0

“Vrana vrani ne vadi oči”, kaže u saopštenju za javnost predsjednik OO Liberalne partije Kotor . Nosač vrana, poručuje on, donese ih u jato sa ciljem da zamrači crnogorsko nebo, kako sunce ne bi grijalo građane Crne Gore, koji se okupljaju pod svoje nebo, oko svojeg sunca.

Vlada podsjeća na raštimovan orkestar, kojim uspješno diriguje predsjednik Skupštine pri izvođenju Putinove kompozicije. Kompozicije koja ne prija ušima naših zapadnih partnera, samim tim nas udaljava od EU, što je i cilj ove vlasti. Dirigent ovog raštimovanog orkestra insistira na njegovoj ubrzanoj rekonstrukciji kako bi u njega uveo nove trube, čime bi pojačao zvuke Putinu drage.

Neviđeno u svjetskoj politici, kod nas postaje svakodnevica, prijetnja ministara Vladi, predsjedniku Vlade, ministara ministrima tužbama, optužujući se međusobom za inkriminisane radnje. No tužbi nema, svjesni raskrinkavajući protivnike raskrinkavaju i sebe, pa tako čuvajući protivnike čuvaju sebe i svoje fotelje.

Ova “sinhronizacija u Vladi” preslikava se u parlamentarnu većinu. ”Ljubav” i “prijateljski” tonovi bujaju između konstituenata vladajuće koalicije. Ali, i pored svega, lični i partijski interesi preovlađuju i koalicija opstaje.

Dogodio se raskol u najačem koalicionom konstituentu. Poslanici ga napuštaju formirajući nov Poslanički klub, koji zaključuje saveze sa bifšim partnerima (protivnicima) o očuvanju vlasti.

Pored svega predsjednik države, koji je izašao iz partije zbog “slaganja “sa djelovanjem većine, što je uslovljeno “dobrom”komunikacijom sa premijerom, bivšim njegovim partiskim šefom, izjavi da ne vidi valjan razlog za prijevremene vanredne parlamentarne izbore.

Sve ovo sa pozicije predsjednika Parlamenta smeškajući se posmatra i podržava “dobar”momak , Vučićev kadar, provodeći politiku partije, a ne državnu, što potvrđuje i glasanje njegove perjanice prilikom glasanja za prijem Kosova u SE.

Država je u ozbiljnoj opasnosti da sa puta antifašizma i građanskog ustrojstva skrene na put kleronacionalizma, našto nas opominje djelovanje vlasti Nikšića i Pljevalja, kaže u obraćanju javnosti Vido Drašković, predsjednik OO LP Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].