Vesna Đukić: Domaći proizvod doprinos turističkoj ponudi Boke i oživljavanju sela

0
masline u Boki Kotorskoj

Vesna Đukić

Vesna Đukić

Maslinarsko društvo “Boka” i ove godine, po šesti put u okviru Praznika mimoze, organizuje Sajam masline i vina, koji će se ovog vikenda održati u Bijeloj, kao dio velike bokeljske fešte.

Vesna Đukić, izvršna direktorka Maslinarskog društva “Boka” za Skala radio najavljuje bogatiji ovogodišnji sajam, budući da izlagači dolaze ne samo iz Boke Kotorske već i iz ostalih krajeva širom Crne Gore.

Svake godine je sve više zahtjeva za izlaganje, ali i sve više posjetilaca.

Na žalost, zbog ograničenog prostora, svim zahtjevima se ne može udovoljiti.

I ove godine će biti izloženi isključivo domaći proizvodi, maslinovo ulje, konzervisana maslina, vino, voćni likeri, a biće zastupljeni i drugi, takozvani prateći domaći proizvodi, neminovni pršut i sir, kazala je Đukićeva.

Svečano otvaranje ove manifestacije pratiće kulturno-umjetnički program koji će se održati na šetalištu i ispred Doma kulture u Bijeloj gdje je i sajam.

Osim izložbenog dijela, Maslinarsko društvo “Boka” je predvidjelo i panel diskusiju na temu “Stanje i perspektiva maslinarstva u Crnoj Gori do ulaska u Evropsku uniju” na kojoj su pozvani predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Biotehničkog fakulteta, opština, Privredne komore Crne Gore, kao i značajniji predstavnici maslinara i proizvođača malsinovog ulja u Crnoj Gori.

Organizatori očekuju veliku posjećenost i bogatu ponudu.

Sajmovi ovog tipa su veoma značajni ne samo za afirmaciju rada Udruženja malsinara već i za afirmaciju prije svega, domaćeg proizvoda, a samim tim i turizma, jer se ovim obogaćuje turistička ponuda Boke, naglašava Đukićeva.

Cilj je da se poveže lijepo i korisno, proizvodnja domaće hrane i posebno seoski turizam.

Ovo je dobar način za doprinos oživljavanju sela i otvaranju nekih novih mogućnosti za zapošljavanje i zadržavanje mladih na selu, zaključila jer Đukićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].