Venecija u Kotoru i na Rijeci

0
Guvernerova palača u Rijeci

Mileva Pejaković-Vujošević

Mileva Pejaković-Vujošević

U Guvernerovoj palati na Rijeci u četvrtak 10. novembra otvorene su dvije izložbe sa zajedničkom temom pomorske prošlosti iz doba Venecije, u organizaciji dva muzeja Povijesnog muzeja grada Rijeke i Pomorskog muzeja iz Kotora.

“Pomorstvo Boke kotorske za vrijeme Venecijanske uprave od 1420. do 1797.” tema je izložbe kotorskog Muzeja, a riječki Muzej se predstavio zanimljivom temom pod nazivom “Trn u oku Mletačkog lava”.

Izložbe su potvrdile istorijske, kulturne i pomorske veze ovog dijela Mediterana, kazala je za Skala rado Mileva Pejaković-Vujošević, direktorica kotorskog Pomorskog muzeja, koja je i otvorila obije izložbe.

Saradnja ova dva muzeja nastaviće se naredne godine kada će kulturni poslenici iz Rijeke i tamošnjeg muzeja biti gosti Pomorskog muzeja u Kotoru.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].