Veliko spremanje palate Grgurina

1

Mileva Vujošević Pejaković

Mileva Vujošević Pejaković

U Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru u toku je veliko spremanje u susret turističkoj sezoni od depoa u prizemlju do potkrovlja.

Nakon zamjene vodovodne i kanalizacione instalacije uređen je depo sa novim policama biblioteke koji broji 16 hiljada jedinica.

Poštujući savremene standarde osvijetljen je hol na ulazu u palatu Grgurina, kao i odjeljenje za hendikepirane koje je obogaćeno novim eksponatima i sadržajima.

Takođe je novim svijetlima osvijetljeno najbogatije odjeljenje starog oružja u Muzeju koje datira od 16. do 20. vijeka.

Trenutno se kreči salon Ivelića i renovira odjeljenje sa eksponatima I i II svjetskog rata koje će  povodom 70 godina od herojskog podviga Spasića i Mašere ove godine biti svečano otvoreno.

Takođe je uređena fasada palate sa drvenarijom, to jest novim, ali autentičnim škurima na drugom spratu i novim vratima, kazala je za Skala radio Mileva Vujošević Pejaković, direktorica Muzeja.

1 KOMENTAR

  1. Svaka cast damama i gospodi iz kotorskog Pomorskog muzeja na entuzijazmu i ljubavi sa kojim rade svoj posao. iskreno im želim još puno uspjeha u radu i prezentaciji naše prebogate pomorske baštine kako kod nas doma, tako i u inostranstvu gdje je Pomorski muzaj Kotor sve češće rado vidjen gost.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].