Veliko interesovanje studenata za sezonske poslove

6
sa sajma

sa seminara

sa seminara

Na kotorskom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo jutros gužva što svjedoči o velikom interesovanju mladih za sezonske poslove.

Nakon Podgorice danas i u Kotoru Sajam sezonskog zapošljavanja Coca Cola summer job 2012. u saradnji sa Studentskom organizacijom “Turist” i sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore.

Sajam je svečano otvorila gradonačelnica Kotora Marija Ćatović.

Kompanija Coca Cola Hellenic je već četvrtu godinu generalni sponzor sajma, kaže nam u ime organizatora Veljko Dujović, ispred studentske organizacije “Turist” sa kotorskog Fakulteta.

Mladi ljudi u najvećem broju odlučuju se za sezonske poslove recepcionera, šankera i pomoćnog osoblja, kao što su sobarice, higijeničarke i tako dalje.

Ovo za studente Fakulteta za turizam i hotelijerstvo znači prijeko potrebnu praksu, nakon teorijskog dijela studiranja, kazao je Dujović.

Poslodavci, predstavnici turističke privrede Crne Gore, takođe su se odazvali u velikom broju, pa smo na Sajmu uočili štandove na kojima su istaknuti uslovi, ali omogućeni i razgovori i aplikacije studenata za posao i to  između ostalih iz Porta Montenegro, hotela “Vardar”, “Mimoze”, “Splendida”.

Mladi, zainteresovani za posao u sezoni za Skala radio su kazali da bi najviše željeli posao recepcionera, zatim skipera, ali i vodičke i poslove iz oblasti ugostiteljstva.

Na sajmu smo zatekli i poslodavce koji nude stipendije američke vlade koje daju šansu studentima da tokom tri ljetnja mjeseca borave u Americi.

6 KOMENTARI

  1. Ovi sa fakulteta u Kotoru ce se zaposliti sigurno,nesto nijesam primijetio njihove aktivnosti na mitingu u PG.Njima je ocito dobro pa nema razloga da se bune.Kotor pun hotela i velikih potencijala za mlade i skolovane ljude.A ipak ne mogu svi u opstinu,iako su neki zasluzili.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].