Veliki šumski požar u Grblju

5
gorjelo je na sve strane

Eduard Kovačić

Eduard Kovačić

Kotorski vatrogasci od podna se bore sa velikom vatrenom stihijom koja je u istom trenutku zahvatila sedam lokacija na području Donjeg Grblja u dužini oko 6 kilometara.

Vatra je zahvatila rastinje i podpomognuta jakim vjetrom širi se od sela Pobrđe do Zagore, kaže za Skala radio Eduard Kovačić, komandir kotorske vatrogasnice.

gasilo se na širokom potezu

Svu snagu vatrogasci usmjeravaju na spašavanju kuća do kojih stiže vatra, kaže on.

Kompletno ljudstvo i mehanizacija su na terenu, a u pomoć kotorskim vatrogascima pristigle su ekipe iz Perasta, Krtola, Tivta i Budve.

U pomoć su pozvani i avioni za gašenje požara, ali po saznanjima koja imamo avioni još nijesu spremni za intervenciju.

put kuda je vatra prošla

Komandir i njegov zamjenik helihopterom nadlijeću opožarena mjesta i iz vazduha komanduju akcijom savladavanja ove stihije.

Očigledno je da su požari podmetnuti i da neko konačno mora biti uhapšen za ova nedjela koja se ponavljaju svakoga ljeta, rekao je Kovačić.

kotorski i vatrogasci iz Krtola iskreni prijatelji

5 KOMENTARI

 1. Ima li ova nasa drzava Šumare, koji cuvaju nase šume od svakojakih i svakakvijeh ljudi, Piromana posebno? Avioni će nam biti spremni na kukovo ljeto!
  Dragi Pompjeri, zelim vam svaku sreću i neka vas dragi Bog čuva zla i nesreće!
  Za ostalo i ostale ćemo lako!

 2. A đe su avioni? Begović je priča da je sve spremno i da će ova godina biti kao nijedna do sad. Što ga sad neko ne pita i za Podgoricu i za Grbalj. Kako avioni lete u Hrvatsku. Tamo im vjetar ne smeta. Ma nijesu sredili avione ni dogovorili s pilotima. Zato ne lete.

 3. Ne gubite glavu dok drugi spavaju.
  Treba spašavati što se može ali ako mještani neće i ne mrdaju repom a do kuća im dolazi ni vi se ne ubijajte-čujete li?Sramota da još niko javno nije rekao a zna se taj i taj je piroman! Treeba li neko od vas da strada zato PAMET U GLAVU!

 4. Cuvajte se dragi vatrogasci -veliki ljudi ali vam počinka nema dok konačno gospod a čiji je to posao ne prozove i javno kazni a ja bi im sudila žestoko one koji sve ovo namjerno čine svakoga ljeta.
  Hrabri ljudi-sretno!

 5. Dobri nasi pompijeri.
  Nije im lako!
  Dako se vise kazne pocinioci!!!
  Namjerno nasu Crnu Goru pale na sve strane!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].