Veliki požar u Lješevićima

3
pogled na požar iz tunela

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Veliki požar pomognut jakim vjetrom izbio je jutros oko 9 sati i 30 minuta na području gornje grbaljkog sela Lješevići koji i dalje bijesni na prostoru od nekoliko desetina hiljada kvadrata.

Vatra je stavljena pod kontrolu, a kuće su spašene, kazao je Maksim Mandić, komandir kotorskih vatrogasaca.

Jak sjeverni vjetar raspiruje vatru a pepeo je stigao do Kotora pa čak i Konavala kod Dubrovnika odakle su se javili tamošnji predstavnici službe spašavanja.

Kotorskim vatrogascima u pomoć su pristigle kolege iz Perasta, Budve, Krtola, Herceg Novog.

Kako se požar proširio na teritoriju Tivta i brdo Spas iznad Budve, avijacija, koja je pomagala vatrogascima u Donjem Grblju i budvanski vatrogasci od 15 sati su na lokaciji  Spasa.

Ukoliko vjetar ne umine i ne promijeni pravac sa stihijom će biti još borbe do dugo u noć, kazao je za Skala radio Maksim Mandić.

Vatrogasci svim silama nastoje da požar drže pod kontrolu, a kakvo je  stanje sada, ko zna koju po redu noć provesće pod vedrim nebom.

iscrpljeni vatrogasac na terenu
ovako je izgledalo na mjestu požara
izgorjela velika površina niskog rastinja

3 KOMENTARI

  1. Dragi chief,ne mora neko biti privržen vlasti pa da postane piroman iliti huligan?! Dublji su ti korjeni od političke sistuacije ili pripadnosti?! I Za kraj,a za tvoju informaciju ja sam ,bezmalo 20 godina bio ,što posredno što neposredno odgovoran za oblast CZ,ONO i DSZ na području opštine Kotor,pa dobro znam što i kako se djelovalo i kako se djeluje do današnjega dana na polju paljenja i podmetanja požara! Dakle,moji komentari su bili u ono vrijeme daleko oštriji,jer sam bio mlađi i na mjesto đe sam mogao,trebao i morao govoriti istinu i samo istinu po ovim pitanjima!

  2. @ Jole Drinjak,penzioner Prčanj -sigurno su u Grbljiu svi obožavaoci kako opštinske tako i državne Vlasti,pa se uklapaju u Vaš profil piromana koji “požare podmeću uz pomoć vlasti ili policije”.Samo u Grblju je bilo preko 100 požara za jednu godinu.

  3. Džabe ja trubim decenijama! Prije kao članu partije bilo mi je dozirano,nije za mene važilo,što ću o požarima reći na sjedicama Skupštine i na druga mjesta koja su mi bila dostupna’! Sada kada nijesam član niti jedne partije,klana,udruženja,sile i sramote,ponoviću ono što sam nekada i skoro na ovom portalu govorio! Požare podmeću uz pomoć vlasti ili policije sve jedno je ,jer Boka gori pod podmetnutim požarima, kao Kazablanka pod rasvjetom,i da to niko godinama ne može ili neće,sve jedno je,da prekine i kazni?! Svi dobro znaju da se na opožarenim površinama gradile i grade “divljakuše” iliti u narodu popularne “kućice za odmor”?! Dakle,ko oće može, za relativno kratko vrijem, da utvrdi ko pali,ko prodaje,ko kupuje i na divlje gradi?! Država i njeni organi su na potezu i neka u saradnji sa Upravom za nekretnine,Opštinskim organima za komunalno-stanbene poslev,poreskim organima,Elektrodistribucijama,Preduzećima za vodovod i kanalizaciju,utvrde na čijim je imanjima izbio požar po “volji božijoj” i huligana koji to rade u pratnji sa odgovornim u državi,zatim neka pogledaju zemljišne knjige,priključke za struju i vodu,dozvole za gradnju ,plaćanje poreza i ostalih dažbina?! Sve dobijene podatke i analize će,budite sigurni,pokazati ko je i kada i zašto palio,prodavao i gradio na određenim područjima?! Daj bože,u kojega vjerujem taman koliko i ovima kojima se obraćam,ali zbog izbora,glasanja,zaštite ličnih interesa kasno će mo ovo što predlažem dočekati?! No,ne treba gubiti nadu jer ona potonja umire?!!!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].